Rizelilerin Ümraniye Etkinliklerine İsmail Türüt ile Final - Son Dakika
Güncel

Rizelilerin Ümraniye Etkinliklerine İsmail Türüt ile Final

Rizelilerin Ümraniye Etkinliklerine İsmail Türüt ile Final

Ümraniye Meydanı'nda geçtiğimiz hafta başlayan ve Pazar akşamına sürecek gecelerin sonuna doğru gelindi.

01.10.2011 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 6.ncisi düzenlenen ve her yıl başka bir slogan ile yola çıkan ve "Çayın Başkentinden, Kültürlerin Başkentine" deyip yola çıkılan Rize Günleri İstanbul Valisi Avni Mutlu'nun katılımı ve çok sayıda davetli ve Rizelilerin katılımı ile Ümraniye Meydanı'nda geçtiğimiz hafta başlayan ve Pazar akşamına sürecek gecelerin sonuna doğru gelindi.Son gece İsmail TÜRÜT sahne alacak.

Tulum şenliğe damgasını vurduğu gözlendi.

Bu yıl her yıl olduğu gibi değil sadece 12 gün ile sınırlı tutulan etkinlikler 21 Eylül tarihinden beri süren yöre sanatçılarının katıldığı gecelerde şimdiye kadar Ardeşen Gündoğdu,Pazar-Melyat- Hemşin,Anadolu Yakası Rizeliler, Üsküdar Rizeliler, Bahçelievler Rizeliler,Salaha deresi geceleri yapıldı.Bu akşam ve diğer akşamlar Fındıklı, Çayeli ilçeleri gecelerinin ardından son gece Final olarak RİDEF tarafından organize edilen etkinliklerin son gününde ise İsmail TÜRÜT sahne alacak.Renkli kişiliği ile tanınan Sanatçı Mustafa TOPALOĞLU'nunda katılması bekleniyor.

Rize tanıtım etkinliklerinde ilk gün başta Başbakan ERDOĞAN mesajı ile katıldığı,devamında kabinenin bakanların yarısının mesaj gönderdiği,Rize Milletvekillerinden hiç birinin katılmadığı sadece mesaj göndermekle yetindikleri gözlenen etkinliklerin son günününde gözler yine siyasilerin bürokratların üzerinde olacağı.Seçimlerin olduğu yıllarda etkinliğe büyük katılım sağlayan Rize kökenli siyasilerin bu yıl alana hiç uğramayışları gözlerden kaçmıyor.

Her yönü ile Rize ve Müzik Keyfi

İstanbul'un Anadolu yakasının başkenti olarak isimlendirilen Ümraniye'de yaşayan her yöreden insanın farklı bir mozaik oluşturmasının beklendiği etkinliklerde her akşam ayrı bir Karadeniz sanatçısının sahne alacağı bunların içinde Hülya Polat, Murat Köse, Davut Güloğlu, Ayhan Alptekin, Herem, Zeki Uçkan yer aldığı belirtiliyor.

Hemşehrilerimizi yanımızda görmekten mutlu olduk

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Genel Başkanı Ahmet YURTMAN yaptığı konuşmalarında "Bu etkinlikler ile her yıl başka bir ilçemizde gerçekleştirmeye başladık,geçen yıl Taksimdeydik.Daha önce Kadıköy'de bu yıl burada,gelecek yıl yine bir başka İlçemizde olacağız.Çünkü Bizim her gittiğimiz yerde bereketimizi de beraberinde götürüyoruz.Bizden sonra çalışma yapılıyor,Hizmet yapılıyor.Bizde bundan hizmet yapılmasına vesile olmuş sayıyoruz Rizeliler adına diye mutlu oluyoruz.dedi.

Ümraniye'deki etkinliklere açılış gecesine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan CAN,Kastor başkanı Hasan EKŞİ,Üsküdar Belediye Başkanı yardımcısı şefik TÜRKMEN,Ziraat Odası başkanı Balıç,dernek Vakif başkanları ile çok sayıda Rizeliler katılmıştı.

ETKİNLİK GECELERİNDE HER YIL OLDUĞU GİBİ HEMŞİN YOK

Her yıl yapılan etkinliklerin içinde her yıl Hemşin yok, Hemşin her yıl söğütleniyor. Hemşin'in İstanbul'da sahibi yok, Hemşin'in Rize'de olduğu gibi İstanbul'da da sahipsiz bir ilçe görünümünden kendini kurtaramıyor. Tulumun Vatanı Hemşin horanın ana yurdu Hemşin'den etkinlikler kapsamında yapılan gecelerde sesi selamı yok. Bu sadece federasyondan da kaynaklanmıyor. Bu Hemşinlilerin ilçelerine sahip çıkmamsından ve ilçesine sahip çıkmaya çalışan insanlara da sahip çıkılmadığından kaynaklanıyor. Hemşin tarihte saraya bal gönderen ilçe ama balı kendi için kullanamıyor.

Grup Feluka ile ve halk oyunları gösterileri ile başlayan etkinliğin açılış günü alanı dolduran Rizelilerin haricinde başka yöre insanlarının da kemençe ve tulum ile çoştukları gözlendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rizelilerin Ümraniye Etkinliklerine İsmail Türüt ile Final - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Ayrıca, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement