Robert Frank "Kitaplar ve Filmler" Sergisi ile Fotoİstanbul'da - Son Dakika
Güncel

Robert Frank "Kitaplar ve Filmler" Sergisi ile Fotoİstanbul'da

Beşiktaş, Ortaköy ve Fındıklı'daki belirlenen alanlarda düzenlenecek festivalin onur konuğu ünlü fotoğrafçı Robert Frank

07.10.2015 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fotoİstanbul Beşiktaş Uluslarararası Fotoğraf Festivali, bu yıl ikinci kez düzenleniyor.

Fotoİstanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali 9 Ekim Cuma günü başlıyor. Söyleşiler, sergilerle bir ay boyunca sürecek festivale bu yıl 47 sanatçı katılıyor. Festivalin onur konuğu dünyaca ünlü fotoğrafçı Robert Frank. Yirminci yüzyıl fotoğrafçılığının önde gelen figürlerinden biri olan Frank Fotoİstanbul'da "Kitaplar ve Filmler 1947-2015" isimli sergisi ile yer alıyor.

Sergilenen tüm eserler imha edilecek!
Fotoğraflarında geleneksel fotoğraf denemelerinin ötesine geçerek, içgüdüsel bir tarz yakalayan Robert Frank, "Kitaplar ve Filmler 1947-2015" sergisinin sonunda, kitaplar haricinde tüm çalışmaları imha edecek. Sanatçı bu yolla yapıtlarının müzeleştirilmesinin önüne geçmeyi ve sanat piyasasının alışılagelmiş spekülatif
Ve tüketimci döngüsünü aşmayı amaçlıyor.

Bu yıl "Başka Hayatlar" teması ile gerçekleşecek Fotoİstanbul; Ortaköy Yetimhanesi, Pera Müzesi, Beyoğlu Salt, Macar Kültür Merkezi ve Ortaköy Sanat Merkezi'nde bir kez daha milyonlarca kişiyi fotoğraf sanatı etrafında buluşturuyor.

Fotoİstanbul 2. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali; 47 sergi, 15 panel ve yuvarlak masa tartışması, 80 fotoğraf gösterisi, 200'ü aşkın portfolyo değerlendirmesi, kitap imza günleri ve ustalarla söyleşi etkinlikleri ile fotoğrafı Beşiktaş'la ve tüm İstanbullularla buluşturmayı hedefliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Robert Frank 'Kitaplar ve Filmler' Sergisi ile Fotoİstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement