Roberto Mancini: Sihirli Değneğim Yok... - Son Dakika
Spor

Roberto Mancini: Sihirli Değneğim Yok...

Roberto Mancini: Sihirli Değneğim Yok...

İkinci kez Inter Milan'ın teknik direktörlük görevine getirilen Roberto Mancini'in ilk sınavı ezeli rakiple...

21.11.2014 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya Serie A'da oldukça kötü günler geçiren Inter'de, geçtiğimiz hafta Walter Mazzarri ile yollar ayrılmış ve yerine takımı daha önce de çalıştıran Roberto Mancini göreve getirilmişti.

Geçen sezon sonunda Galatasaray ile yolları ayrılan Mancini, 2004 yazında Inter'in başına geçmiş ve mavi siyahlı kulübe üst üste 3 Serie A şampiyonluğunun yanı sıra 2 İtalya Kupası ve 2 de İtalya Süper Kupası şampiyonlukları da yaşatmıştı. 50 yaşındaki Mancini, Giovanni Trapattoni'den sonra son 18 yılda Inter'de en uzun süre görev yapan teknik direktör de olmuştu.

Yeni dönemindeki ilk maçında Pazar günkü derbide AC Milan ile karşılaşacak olan Mancini şöyle konuştu:

"Inter'e dönmek hiç haklımda yoktu ancak bana sunulan projeye inandım. Elimde sihirli değnek yok ve sadece çok çalışarak kazanabiliriz. 6 yıldır yurt dışındaydım ve bu yüzden zamana ihtiyacım var.

Inter büyük bir kulüp ve döndüğüm için mutluyum. Ancak döndüğünüz yerde daha önce çok başarılı olduysanız, kaybedebilecek çok şeyiniz var demektir."

Mancini, derbiyle ilgili ise, "AC Milan ile başlamak kolay olmayacak. Kaliteli bir takımız ancak gelişmeli ve bunu da hızlı bir şekilde gerçekleştirmeliyiz" dedi.

213. RANDEVU

İki takım arasında bugüne kadar oynanan 212 derbide Inter'in galibiyet sayılarında 76-74 üstünlüğü bulunuyor. Inter'in 290 golüne Milan 286 golle cevap verdi.

Milano derbisinin tarihteki en golcü ismi 14 kez fileleri havalandıran Andriy Shevchenko. Giuseppe Meazza ise 13 gol kaydetti.

AC Milan forması altında en çok derbi oynayan isim 56 maçla Paolo Maldini. Inter'de ise şu an kulüpte 2. başkanlık görevini yürüten Arjantinli Javier Zanetti 47 kez derbide boy gösterdi.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Roberto Mancini: Sihirli Değneğim Yok... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement