Robin Van Persie: "Fenerbahçe Forması Giydiğim İlk Maçım Çok Özeldi" - Son Dakika
Spor

Robin Van Persie: "Fenerbahçe Forması Giydiğim İlk Maçım Çok Özeldi"

Robin Van Persie: "Fenerbahçe Forması Giydiğim İlk Maçım Çok Özeldi"

Fenerbahçe’nin Hollandalı yıldız futbolcusu Robin van Persie, Fenerbahçe forması giydiği ilk maçın çok özel olduğunu söyledi.

31.07.2015 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldız futbolcusu Robin van Persie, Fenerbahçe forması giydiği ilk maçın çok özel olduğunu söyledi.

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Robin van Persie, Fenerbahçe Televizyonu'na özel açıklamalarda bulundu. Hollandalı yıldız futbolcu, İstanbul'a ayak baktığı andan itibaren kendisini sevenler tarafından hem kendisine hem de ailesine gösterilen ilgiden dolayı memnun olduğunu söylerken, Fenerbahçe forması giydiği ilk maçın çok özel olduğuna da söyledi.

"BURAYA GELDİĞİM GÜNDEN İTİBAREN HERKES BANA VE AİLEME YARDIMCI OLDU"

Fenerbahçe'ye geldiği günden itibaren herkesin kendisine yardımcı olmaya çalıştığını belirterek söze başlayan Persie, "İlk birkaç haftalık periyotun sancılı ve karmaşık geçtiğini söyleyebilirim. Ancak şu unutulmamalıdır ki, yeni bir ülkeye, yeni bir takıma gittiğinizde bu ilk haftalar her zaman sıkıntılı ve sancılı geçer. Şu an ev ve okul arıyoruz. Bu tarz işlerle uğraşmaktan dolayı da ilk birkaç hafta zorlu ve yorucu geçiyor. Ama en hızlı şekilde bu ülkeye ve yaşadığımız ortama uyum sağlamaya gayret gösteriyoruz. Bizim için her şey yeni ve yepyeni bir maceraya atılmış durumdayız. Ben bu macerayı çok sevdiğimi söylemek istiyorum. Hem kulüp içerisinden hem de kulüp dışından birçok insan bize yardımcı olmaya çalışıyor. İnsanlar bizim burada kendimizi rahat hissetmemiz için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu ilgi ve alaka bizi çok mutlu ediyor. Taraftarımızın da mutlu olduğunu görüyorum. Bizim burada olmamızdan dolayı onların mutlu olduğunu görmek beni ve ailemi çok mutlu ediyor. Ben her zaman taraftarlarla iç içe olmayı seviyorum. Genel anlamda yorucu ve sancılı olsa da burada olmak mutluluk verici" dedi.

Fenerbahçe'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu vurgulayan Hollandalı yıldız futbolcu, "Her değişimde olduğu gibi önceden tahmin edemezsiniz neler yaşayabileceğinizi. Bu sadece bizim için değil, hayata dair dönüm noktalarında böyle bir gerçek var. Bu yüzden yeniliklere açık olmak zorundayız. Olayları akışına bırakmak zorundasınız. Ben böyle değerlendiriyorum. Yeni bir ülkeye gittiğinizde rahat olmak ve olayların işleyişini izlemek zorundasınız. Ama şu ana kadar çok mutluyum. Şunu da belirtmem gerekir, aileme de gösterilen ilgiden dolayı çok mutluyum" şeklinde konuştu.

"TARAFTARIMIZ VERDİĞİ DESTEKLE BENİM İÇİN FENERBAHÇE FORMASI GİYDİĞİM İLK MAÇI ÇOK ÖZEL KILDILAR"

Fenerbahçe taraftarının karşısında oynamanın mutluluk verici olduğunu da söyleyen Robin van Persie, "Oyuna girdiğim o anda çok büyük bir gurur yaşadığımı söyleyebilirim. Böyle harika bir taraftar grubunun, topluluğunun önünde oynamak benim sabırsızlıkla beklediğim bir şeydi. Taraftarımız, geldiğim ilk günden bu yana bana kendimi çok özel hissettirdi. Fenerbahçe'ye geldiğim andan itibaren ilk maçı oynayacağım günü düşünüyordum. Hala erken olmasına rağmen bana yapılan karşılama çok iyiydi. Taraftarımızın önünde yaklaşık 25-30 dakika oynadım ve bunun kendi sahamızda, kendi taraftarımızın önünde olması daha da anlamlı oldu diyebilirim. Taraftarımız verdiği destekle benim için Fenerbahçe forması giydiğim ilk maçı çok özel kıldılar. Maçın başından sonuna kadar takımımıza destek verdiler. Aynı şekilde bana da tezahüratlarda bulundular. TFF ve UEFA Kuralları çerçevesinde Takımımıza harika destekleri oldu. Taraftarımıza da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Stadyumda harika bir atmosfer oluşturdular" ifadelerini kullandı.

"KENDİMİ GELİŞTİRMEYİ SEVİYORUM"

Her zaman için kendisini geliştirmeyi önemseyen bir futbolcu belirten Persie, "Ben elde ettiklerimden hiçbir zaman tatmin olmam, çünkü bu benim yapımdır. Elde ettiğim başarılardan asla tatmin olmam. Bana göre ileriye gitmenin, kendini geliştirmenin yolu da budur. Bir şeyden mutlu olmaya ya da tatmin olmaya başladığınız zaman bilin ki aşağıya doğru gitmeye başladığınız andır. Geçmişe ve orada elde edilen başarılara bakarak yaşayamayız. Her zaman geleceğe bakmak mecburiyetindeyiz. Ben her zaman net hedefler koyarım kendime. Şu anda da hedeflerim net ben tutkumu göstermek istiyorum. Fenerbahçe'ye her şeyimi vermek istiyorum. Gücüm yettiğince her şeyimi de vereceğimi düşünüyorum. Futbol, bildiğiniz gibi bir takım oyunu ve bir kişi her şeyi değiştiremez. Futbol, bir takım oyunu olduğu için bütün oyuncular birbirine bağlı aslında. Burada bir başarı elde edilecekse hep beraber edilecek. Taraftarlar, teknik heyet, futbolcular hep birlikte bir başarı elde edilecek. Tabi ilerleyen dönemde ne olur bilemem. Fenerbahçe forması giydiğim süre zarfında 1 kupa da kazanabiliriz, 2 ve daha fazlası da olabiliriz. Ama bunu bilemeyiz. Sadece tek bir şey için söz verebilirim, ben burada olduğum süre boyunca her şeyimi vereceğim. Zaten bu hepimizin hikayesi olacak. Çünkü takım halinde bir şeyler başaracağız. Ama hepimiz maksimum seviyede mücadele etmek zorundayız. Bunun karşılığında da iyi şeylerin olacağına inanıyorum. Burada, önümüzdeki sezonlar için vadedebileceğim şeyler bunlar. 3 yıllık bir sözleşmeye imza attım ama futbolda hiçbir zaman geleceği bilemezsiniz. Burada 1 yılda kalabilirim, belki 4 yılda kalabilirim, bunu hiçbir zaman bilemezsiniz. Futbolun güzelliği de budur diye düşünüyorum. Biz her şeyi yapmaya çalışacağız ve umarım her şey yolunda gider. Ne kadar gol atarım bilmiyorum ama elimden gelenin yüzde yüzünü verebileceğimi biliyorum. Kazanacaksak birlikte kazanacağız kaybedeceksek birlikte kaybedeceğiz" dedi.

"BENİM SÖZ VEREBİLECEĞİM TEK BİR NOKTA VAR, ASLA PES ETMEM"

Bugünlere gelmenin uzun bir süreç aldığını belirten Hollandalı yıldız, "Ailem bana her zaman doğruyu göstermeye çalıştı. Evet, onlar sanatçıydı ama durumumuz iyiydi, yani en azından özgürdüm ve istediklerimi yapabilecek maddi durumları vardı. Bu sayede sorunlara çözüm bulmayı yavaş yavaş öğreniyordum. Arsenal'de oynarken, çok iyi bir dönem geçirdim. Performansım çok iyiydi, her hafta gol atıyordum. Sonra bir sakatlık yaşadım. Mental ve fiziksel olarak zor bir dönemdi. Tekrar üzerinden gelebilmeye çalıştım. 5 aylık sakatlık yaşadığım dönemden sonra tekrar goller atmak mecburiyetindeydim. Burada da benim için aynı şeyler yaşanacak. Pozisyon kaçırabilirim. Benim söz verebileceğim tek bir nokta var, yapana kadar uğraşıyorum, asla pes etmem. Hep denerim. Futbol hayatım boyunca pes eden çok kişi tanıdım ama ben asla pes etmem" dedi.

Genel anlamda Hollandalı forvetlerin çok gol attığını söyleyen Robin van Persie, Bu konuda değerlendirme yapmak çok zor. Rood van Nistelroy örneği var mesela. Farklı dönem oyuncularını kıyasladıkça farklı örnekler görüyorum. Patrick Kluivert, Marco van Basten gibi Hollanda forvetleri var. Hem kendi takımları hem milli takım için gol atan oyunculardı. 25-30 arası gol atan çok oyuncu var Hollanda milli takımında" şeklinde konuştu.

"KARİYERİM BOYUNCA ATTIĞIM EN GÜZEL GOL İSPANYA'YA UÇARAK ATTIĞIM KAFA GOLÜ"

Kariyeri boyunca attığı en güzel 5 golü sıralayan Hollandalı yıldız oyuncu Robin van Persie, "5 golü şu şekilde sıralayabilirim; Uçarak kafayla İspanya'ya attığım gol. Manchester United'de voleyle attığım 2 gol, Arsenal'de oynarken, Everton'a attığım gol ve son olarak Manchester United'da oynarken, Manchester City'ye attığım gol. Manchester City maçında attığım gol galibiyeti getirmişti. Bu da benim için harikaydı" dedi.

"SHAKHTAR DONETSK'E KARŞI OYNADIĞIMIZ İLK MAÇIN İYİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Shakhtar Donetsk karşılaşmasını da değerlendiren Hollandalı yıldız, "Shakhtar Donetsk'e karşı oynadığımız ilk maçın iyi olduğunu düşünüyorum. Shakhtar Donetsk iyi bir takım ve ilk yarı bize üstünlük kurduklarını da söyleyebilirim. İlk yarıda buldukları pozisyonlara karşın Volkan'ın yaptığı kurtarışlar çok önemliydi. Harika bir refleks göstergesiydi. İkinci yarı her anlamda daha dengeli oldu diyebilirim. Ben 0-0'lık beraberliğin iyi olduğunu düşünüyorum. Bu skorun bize büyük bir şans sağladığını düşünüyorum. Biz, deplasmanda oynayacağımız karşılaşmada pozisyon bulacağız ve bu pozisyonları da en iyi şekilde değerlendireceğiz. Başarıya giden yolda bu şekilde düşünmek zorundayız. Bizim deplasmanda bulacağımız 1 gol onlarda panik oluşturabilir, çünkü o zaman onların 2 gol atmaları gerekecek. Bu anlamda ben son derece pozitif bakıyorum bu karşılaşmaya. Önümüzde 1 haftalık bir süreç var. Bu 1 hafta boyunca en iyi şekilde çalışıp, fizik kondisyonumuzu da yukarılara çıkaracağız. Shakhtar'ın ligi bizden daha önce başladı ve bu onlar için bir avantaj diyebilirim. Bu nedenle bizim de fiziksel anlamda üst seviyeye çıkarak, pozitif bir oyu sergilememiz gerekiyor" diyerek sözlerini noktaladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Robin Van Persie: 'Fenerbahçe Forması Giydiğim İlk Maçım Çok Özeldi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Altin Zeqiri: Tek odak noktam Rizespor
    11:57 Altin Zeqiri: Tek odak noktam Rizespor

    Çaykur Rizespor'un 23 yaşındaki Kosovalı futbolcusu Altin Zeqiri, İstanbulspor maçında 3 puan almak istediklerini ve tek odak noktasının Rizespor olduğunu söyledi. Zeqiri, takımın geleceğini düşündüğünü ve sezonu iyi bir noktada bitirmek istediklerini belirtti.

  • Bilecikli sporcu Altuğ Gesge, Türkiye Şampiyonasında şampiyon oldu
    11:54 Bilecikli sporcu Altuğ Gesge, Türkiye Şampiyonasında şampiyon oldu

    Çorum'da düzenlenen Okul Sporları Liseler Arası Taekwondo Türkiye Şampiyonasında 48 kilogramda yarışan Bilecikli sporcu Altuğ Gesge, 8 maçta raunt kaybetmeden bütün karşılaşmalarda galip gelerek Türkiye şampiyonu oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, sporcu Altuğ Gesge ve antrenör Hanife Yıldız'ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Altay'ın sağ beki Salih Sarıkaya, takımının en istikrarlı oyuncusu oldu
    11:49 Altay'ın sağ beki Salih Sarıkaya, takımının en istikrarlı oyuncusu oldu

    Altay'ın 26 yaşındaki sağ beki Salih Sarıkaya, bu sezon ligde oynanan 27 maçın 26'sında forma giyerek aldığı 2 bin 247 dakika ile takımının en istikrarlı oyuncusu oldu. Mali ve sportif açıdan zor günler geçiren Altay, oyuncularının parasını ödeyemediği için devre arasında birçok oyuncusu ile yollarını ayırmak zorunda kaldı. Ancak Salih Sarıkaya, elinde kalan oyunculardan en iyi verimi almayı başardı ve takımın en istikrarlı oyuncusu oldu.

  • Trabzonspor'un transfer ettiği Mislav Orsic, 1 yıl sonra sahalara dönüyor
    11:46 Trabzonspor'un transfer ettiği Mislav Orsic, 1 yıl sonra sahalara dönüyor

    Trabzonspor'un sezon başında transfer ettiği Mislav Orsic, yaşadığı sakatlık sonrası uzun bir tedavi süreci geçirdi. Ancak Hırvat oyuncu, Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın süre vermesi halinde 1 yıl sonra resmi bir müsabakada forma giyecek. Orsic'in performansı, kulübün transfer politikasında da etkili olacak.

  • Edirne'de jandarma ekipleri bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor
    11:39 Edirne'de jandarma ekipleri bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele eğitimlerini sürdürüyor. Uzunköprü ilçesine bağlı Bıldır ve Elmalı köylerinde halk pazarında esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen ekipler, Kadın Destek Uygulamasını (KADES) tanıttı. Ayrıca trafik jandarması timleri, Üyüklütatar köyünde vatandaşlara trafik eğitimi verdi.

  • Çaykur Rizespor, İstanbulspor maçına üç puan için gidiyor
    11:36 Çaykur Rizespor, İstanbulspor maçına üç puan için gidiyor

    Çaykur Rizespor'un kanat oyuncusu Altin Zeqiri, iyi bir dönem geçirdiklerini belirterek, İstanbulspor maçına üç puan için gideceklerini söyledi. Zeqiri, takım olarak sezon sonu hedeflerine odaklandıklarını ve ligdeki maçları tek tek ele alarak en iyi şekilde sonuç almak istediklerini ifade etti.

  • Denizlispor, Keçiörengücü ile kritik maça hazırlanıyor
    11:36 Denizlispor, Keçiörengücü ile kritik maça hazırlanıyor

    TFF U19 Elit B Ligi 28. haftasında Denizlispor, alt sıralardan kurtulma adına önemli olan karşılaşmaya 3 puan parolası ile hazırlanıyor. Denizlispor, 31 puanla 15. sırada bulunan ve alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Keçiörengücü ile deplasmanda karşılaşacak. Teknik Sorumlu Mustafa Ali Gözlükaya, kazanmaları gereken bir maç olduğunu belirtti.

  • Türk Güreş Camiası İftarda Buluştu
    11:35 Türk Güreş Camiası İftarda Buluştu

    Türkiye Güreş Federasyonu tarafından İstanbul'da düzenlenen iftar programında güreş camiası bir araya geldi. Spor Hizmetleri Genel Müdürü Veli Ozan Çakır ve TGF Başkanı Şeref Eroğlu'nun da katıldığı iftarda, güreşin Türk kültüründeki önemi vurgulandı. Türk güreşinin yükselişte olduğu belirtilirken, Paris 2024 Olimpiyatları'nda büyük başarılar hedeflendiği ifade edildi. Ayrıca, Türk güreşinin geçmişte elde ettiği başarıların devam etmesi ve yeni kotalar alınması amaçlandığı belirtildi.

  • Bambaşka biri olmuş! Mesut Özil'in son halini görenlerin ağzı açıkta kaldı
    11:34 Bambaşka biri olmuş! Mesut Özil'in son halini görenlerin ağzı açıkta kaldı

    Geçtiğimiz yıl futbolu bırakan ve daha sonra vücut geliştirmeye başlayan eski futbolcu Mesut Özil'in kaslı hali görenleri şaşkına çevirdi. Yıldız futbolcunun son gönderisine beğeni ve yorum yağdı.

  • Güreş camiası iftarda bir araya geldi
    11:32 Güreş camiası iftarda bir araya geldi

    Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Şeref Eroğlu, İstanbul Mersinli Ahmet Kireççi Kamp ve Eğitim Merkezi'nde düzenlenen iftarda kulüp başkanları, milli sporcular ve antrenörlerle buluştu.

  • Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, spor muhabirleriyle iftar programında buluştu
    11:27 Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, spor muhabirleriyle iftar programında buluştu

    Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, Antalyaspor'un sponsorlarından Balıkçı İrfan'da düzenlenen iftar programında kentteki spor muhabirleriyle bir araya geldi. Boztepe, konuşmasında Ramazan ayını kutlayarak, Balıkçı İrfan ve ekibine teşekkür etti.


Advertisement