Robotlar Üsküdar'da Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Robotlar Üsküdar'da Yarıştı

Üsküdar Belediyesi ile İstanbul Şehir Üniversitesi işbirliği ile Şehir Oyunları Robot Yarışması düzenlendi.

23.05.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üsküdar Belediyesi ile İstanbul Şehir Üniversitesi işbirliği ile Şehir Oyunları Robot Yarışması düzenlendi. Yarışmada teknolojiye meraklı gençlerin robotları kıyasıya mücadele etti.

Üsküdar Belediyesi ile İstanbul Şehir Üniversitesi işbirliği ile 'Şehir Oyunları Robot Yarışması' düzenlendi. Üsküdar Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Üsküdar Gençlik ve Eğitim Merkezleri'ne bağlı Üsküdar Robot ve Teknoloji Araştırmaları Merkezi (ÜROTAM) tarafından yapılan robotlar da yarışmaya katıldı. Teknolojiye meraklı gençlerin yaptıkları robotların da sergilendiği ve görücüye çıktığı etkinlikte, çizgi izleyen robot, sumo robot, labirent robot kategorilerinde yarışmalar yapıldı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in de izlediği yarışmada robotlar kıyasıya mücadele etti.

"TÜRKİYE'DE İLK DEFA YAPILIYOR"

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Alında bugün bu yarışma Üsküdar Belediyesi ile İstanbul Şehir Üniversitesi işbirliği ile yapılıyor ama aslında ülkemiz adına, Türkiye adına önemli bir yarışma da diyebiliriz. Çünkü Türkiye'de ilk defa yapılıyor. Birinci robot yarışması. Tabii biz Türkiye olarak bilgi teknolojisi, bilgi çağı, internet çağı noktasında henüz daha işin başındayız. İşte üniversiteler ve yerel yönetimler işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş oluyoruz. Bizim gençlerimiz maşallah fırsat bulduğunda bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirebilecek kapasiteleri var" dedi.

Gençlerin yaptıkları çalışmaları beğendiğini dile getiren Başkan Türkmen, "Biraz önce gençlerimizin hazırlamış olduğu gösteriyi izledik. Doğrusu çok mutlu olduk. Biz her zaman diyoruz ya hani okuyan, düşünen, üreten gençlik. Gerçekten de gençlerimiz okuduklarını, düşündüklerini tatbik etme noktasında maşallah baya becerikliler. İnşallah bu yarışma, bu şenlik yeni açılımlara, teknolojideki bu sahadaki açığımızı kapatma anlamında önemli bir etkinlik olacaktır. Artık uluslararası yarışmalarda bizi birincilikten başka sonuç bizi kesmez. Ben bu gençlerimize güveniyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Robotlar Üsküdar'da Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement