Rockçı İmam'a Tehdit - Son Dakika
Güncel

Rockçı İmam'a Tehdit

Rockçı İmam\'a Tehdit

Rockçı İmam olarak bilinen Antalya'nın Kaş ilçesi Pınarbaşı köyü imamı Ahmet Muhsin Tüzer, New York'ta verdiği konser sonrası aldığı tehditler nedeniyle Kaş Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

01.05.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rockçı İmam olarak bilinen Antalya'nın Kaş ilçesi Pınarbaşı köyü imamı Ahmet Muhsin Tüzer, New York'ta verdiği konser sonrası aldığı tehditler nedeniyle Kaş Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Kendisi ve ailesinin can güvenliğinin tehdit altında olduğunu söyleyen Tüzer, Kaş Adliyesi'ne gelerek şikayet dilekçesi verdi.

Şikayet dilekçesinde 23 Nisan 2014 günü verdiği konserden sonra ABD'de kaldığı evinde ertesi gün internete girdiğinde bir internet sitesinde, verdiği konser hakkında, iftira niteliği taşıyan kışkırtıcı yorumlar yapıldığını ve kendisinin hedef alındığını belirten Ahmet Muhsin Tüzer, Drone müziği olarak bilinen meditativ özelliği olan manevi makamlara ulaşmaya imkan verebilecek mistik bir müzik konseri verirken müziğin formatına uygun olarak Esma-ül Hüsna, ezan, sela ve kasidenin yanı sıra Kuran'dan da bir kaç ayet okuduğu ifadelerine yer verdi. Tüzer, şikayet dilekçesinde bundan rahatsız olanların saldırgan bir anlayışla yorumlar ekleyerek kendisini hedef aldıklarını belirtti. İlgili haber sitesinde yapılan yorumların kaldırılmasını da isteyen "Rockçı İmam" Ahmet Muhsin Tüzer, elindeki hakaret içeren yorumları da ilgili Cumhuriyet Savcısına sundu.

Kaş Cumhuriyet Savcılığı'na gelerek şikayet dilekçesiyle birlikte sunduğu yorumların bazılarını basınla paylaşan Tüzer, "Devlet başkanı olsam bu adamın kellesini vurdururdum. Ezanın şekli şemali bellidir. Bidat ortaya çıkmıştır. Sapıktır. ya sürülmesi ya da öldürülmesi lazımdır. Bir daha ki sahneye annenle çıkacaklarmış. Sapık zihniyetli herif. Böyle imam olacağına olmasın. Başına bir iş gelir de insanlık böyle şeylere daha fazla maruz kalmaz" gibi birçok ifadenin kendisini hedef aldığını aktardı.

"KENDİ HAKİKATİMİ KEŞFEDİYORUM"

Kaş Hükümet Konağı'nda yazılı bir de açıklama yapan Ahmet Muhsin Tüzer, müziğe başlamasıyla hayatında meydana gelen değişikliklere yer verdikten sonra müziğe devam edeceğine işaret etti. Tüzer, "Yaşamımda kendi hakikatimin dışındaki her türlü arayış beni Hak'tan uzaklaştırdı. Ancak kendi hakikatimi keşfetmeye başlayınca aslında her şeyin tüm katmanları ve karmaşasıyla insanın içinde gizlendiğinin idrakine vardım" diye konuştu.

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Pınarbaşı Köyü Camisi İmam Hatibi olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görev yapan Ahmet Muhsin Tüzer, geçtiğimiz yıl gitarist Doğan Sakin ve baterist İdris Tübcil ile birlikte kurduğu "FiRock" isimli rock grubu ile gündeme gelmiş aldığı tehditler nedeniyle yine Kaş Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rockçı İmam'a Tehdit - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement