Rögar Temizliğinde Zehirlenen İşçiler Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Rögar Temizliğinde Zehirlenen İşçiler Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Rögar Temizliğinde Zehirlenen İşçiler Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki bir rögarda yaptıkları temizlik çalışmasında zehirlenerek yaşamını yitiren Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'nde (ASKİ) görevli 39 yaşındaki İsmail Tavas ve 50 yaşındaki Hasan Fıstıkçı, belediye önünde düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı.

06.08.2015 19:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki bir rögarda yaptıkları temizlik çalışmasında zehirlenerek yaşamını yitiren Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'nde (ASKİ) görevli 39 yaşındaki İsmail Tavas ve 50 yaşındaki Hasan Fıstıkçı, belediye önünde düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Olay, dün (çarşamba) saat 15.30 sıralarında, Atatürk Bulvarı Kasım Yaman Parkı karşısındaki yolda meydana geldi. Rögarda genel temizlik ve bakım çalışması yapan ASKİ işçileri İsmail Tavas ve Hasan Fıstıkçı, metan gazından zehirlendi. İşçilerin yardım çağrıları üzerine başlatılan çalışmalar sonucu Tavas ile Fıstıkçı'nın cesedine ulaşıldı.

YAKINLARININ FERYADI YÜREK DAĞLADI

Kentte üzüntü yaratan olayda yaşamını yitiren ASKİ işçileri için bugün geniş bir katılımla Kuşadası Belediyesi önünde tören düzenlendi. Hasan Fıstıkçı'nın eşi Zeynep, kızları Zehra ve Ceyda Fıstıkçı ile İsmail Tavas'ın eşi Dilek Tavas tabutlara sarılarak uzun süre ağladı. Fıstıkçı'nın 16 yaşındaki kızı Zehra'nın "Baba şimdi kim benim mezuniyet törenime gelecek. Evlendiğimde kuşağımı kim bağlayacak. Ne olursun kalk" diye feryat etmesi yürekleri dağladı. Törene katılanlar gözyaşlarına hakim olamadı.

AİLELERİ ARTIK ONLARA EMANET

Törende konuşma yapan CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, "Hasan ve İsmail kardeşlerimiz görev şehididir. Onların aileleri, Kuşadası Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne emanettir. Her iki kardeşimizin mekanı cennet olsun" dedi.

Duaların okunmasından sonra ölenlerin cenazeleri belediye bandosunun cenaze marşı eşliğinde belediye önünden Hanım Camii'ne getirildi. İkindide kılınan namazın ardından yine bando eşliğinde omuzlara alınan cenazeler Adalızade Mezarlığı'na kadar taşınarak toprağa verildi.

İki işçi için düzenlenen törenlere Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu katılmazken, Büyükşehir Belediyesini temsilen ASKİ Daire başkanı Hakan Olkaç katıldı. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rögar Temizliğinde Zehirlenen İşçiler Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement