Rojava'da Kadınlar da Tepeden Tırnağa Silahlandırıldı - Son Dakika
Güncel

Rojava'da Kadınlar da Tepeden Tırnağa Silahlandırıldı

Rojava\'da Kadınlar da Tepeden Tırnağa Silahlandırıldı

19 Temmuz'da bölgeye kapsamlı saldırı hazırlığı içinde olan IŞİD'e karşı bölgede seferberlik ilan edilirken kadınlar da silaha sarıldı.

18.07.2014 10:51  Güncelleme: 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PYD'nin kontrolünde bulunan Suriye'nin Rojava bölgesindeki Kobanê kentini almak için IŞİD'in saldırıları sürerken, çatışmalar geniş alanlara yayıldı. 19 Temmuz'da bölgeye kapsamlı saldırı hazırlığı içinde olan IŞİD'e karşı bölgede seferberlik ilan edilirken, kadınlar da tepeden tırnağa silahlandırıldı. IŞİD'in saldırısını protesto amacıyla Şanlıurfa'da sınırın iki tarafında gösteriler yapılıyor. İki YPG'linin sınıra 20 metre kadar yaklaşması üzerine asker havaya ateş açtı.

19 TEMMUZ'DA IŞID SALDIRACAK BEKLENTİSİ

Rojava'da kurtuluş günü olarak kutlanan 19 Temmuz günü IŞİD'in PYD'ye yönelik kapsamlı saldırı başlatacağı ve Kobanê'nin ele geçirileceği yönünde açıklama yapması bölgede endişeye neden olurken, saldırıları karşılamak amacıyla, PYD'nin askeri yapılanması YPG tarafından seferberlik ilan edildi.

ELİ SİLAH TUTAN HERKES SİLAHLANDIRILDI

Bu kapsamda aralarında kadınların da bulunduğu eli silah tutan herkes silahlandırıldı. Silahlandırılan ev kadınlarından ise Kobanê'de "Şehit kadın" taburu kuruldu. Silah altına alınan ve aralarında yaşlıların da olduğu kadınların bir bölümü cepheye gönderildi bir bölümü ise Kobanê'yi savunmak için cephe gerisinde görev aldı.

TÜRKİYE'DEN ROJAVA'YA GEÇEN GÖNÜLLÜLER DE SİLAHLANDI

IŞİD saldırısını karşılamak için ise başta Kobanê olmak üzere, bölgede Kürtler teyakkuza geçirildi. Şanlıurfa'nın Suruç, Birecik ve Akçakale bölgesinden Rojava'ya geçen ve sayıları 500'ün üzerinde olan gönüllülerin de IŞİD'e karşı savaşmak için silahlandırıldığı öğrenildi. Bu arada Rojava'daki Afrin Özerk Bölge Kurucu Meclisi 19 Temmuz'u, "Devrim Günü" nedeniyle resmi tatil ilan etti.

SINIRDA BİNLERCE KİŞİ ÇADIR EYLEMİNDE

IŞİD'in Kobanê'ye yönelik saldırısını protesto amacıyla Şanlıurfa'nın Suruç, Birecik ve Akçakale ilçelerinin Rojava sınır hattında ise binlerce kişi çadır eylemi yapıyor. Eylem sırasında Rojava'ya geçişlerin önlenmesi için ise asker sınırda güvenlik önlemlernini artırdı. Suruç'un Yağmuralan bölgesinde sınırın iki tarafında yapılan eylem sırasında ise ilginç anlar yaşandı. Türkiye tarafındaki eylemcileri selamlamak amacıyla sınırın Rojava tarafına yüzlerce araçla kalabalık gruplar toplandı. Aralarında YPG'lilerin de yer aldığı gruplar ile Türkiye kesimindeki grupların gösterisi devam ederken güvenlik güçleri sınırdan geçiş yapılma ihtimaline karşı tel örgüler önünde önlem aldı.

ASKER, UYARI ATEŞİ AÇTI

Bu sırada Rojava tarafından iki YPG'li, mayınlı sahadan Türkiye tarafına doğru yürümeye başladı. İki kişinin uyarıya rağmen Türkiye tarafına yürümeye devam etmesi üzerine asker önce Kürtçe anonsla uyarı yaptı ardından havaya ateş açtı. Bunun üzerine Türkiye tarafındaki eylemci grup ile asker arsında kısa süreli gerginlik yaşandı. Sınır tellerine 20 metre mesafeye kadar yaklaşan iki YPG'li, Türkiye kesiminde toplanan gruba yönelik, "Kobanê'yi vermeyeceğiz, zafer mutlaka bizim olacak. Halkımız hiç tereddütte bulunmasın. Kürtler kazanacak. Sizlere Rojava halkının derin selamlarını ve sevgilerini getirdim" dedi.

Suruç ve Akçakale sınır hattındaki Yağmuralan köyünde kurulan eylem çadırlarını Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, HDP Urfa Milletvekili ibrahim ayhan ile Avrupa Parlamentosu eski Milletvekili Feleknas Uca'nın yanı sıra DİSK, KESK ve İHD Bölge Şubeler Platformu ile Mersin şubeleri, Süryani Dernekler Federasyonu üyeleri de ziyaret etti. (Kaynak: Milliyet/ Fotoğraflar: DİHA)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Rojava'da Kadınlar da Tepeden Tırnağa Silahlandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (50)

  • KURD: ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN KARDEŞLERİM BENİM 44 5 Yanıtla
  • sirze: KÜRT KADINLARI BUYRUN TARLAYA BUYURUN SAVAŞA . . . . ÜLKÜCÜ KADINLAR BUYRUN KUAFÖRE BUYRUN HAVUZA PLAJA. . . . . LAFIM TÜRKERE DEĞİL 36 9 Yanıtla
  • dede: yarın Allahın izniyle kara sancak kobani semalarında dalgalanıyo olacak 12 29 Yanıtla dede: direk sizinklerin biyerinde koçum gidin de çıkarın hadi yarında kadınlarınıza girecek direk . . :) 0 0
  • amed: Bu haberede yorum yapan utanmazlar bu kadınlardan utanin burda boş atacağınıza Kürtlere sığınan turkmenlere destek verin sapsallar 34 6 Yanıtla
  • Damping: varsa yoksa gazze, mısır bu insanlardan neden kimse bahsetmez. günlerdir dünyanın en vahşi örgütüyle kadın, çocuk, yaşlı demeden çarpışıyorlar. filistine dönen yüzler neden yanıbaşındaki acıya kör ve dilsizdir. kürt oldukları için mi ? 34 5 Yanıtla
  • recoi: ŞUNU UNUTMAYINIZ . . . . KÜRTLERİN DOSTI TÜRKTÜR. . TÜRKÜN DOSTU KÜRTTÜR. . . . AMA ÜLKÜCÜLER KÜRTLERE KARŞI KİN VE NEFRET BESLİYOR. . . ÜLKÜCÜLER KİMDİR . . DEVŞİRME ARAPLARDIR. . GÖÇMEN TÜRKMENLERDİR YANİ 1930 DAN SONRA GELİP TÜRKİYEYE YERLEŞENDİR. . . 31 8 Yanıtla
  • dede: hadi hayırlısı demekki büyük gün yarın Allahın izniyle kobanideki paçavra inecek yerine kara sancak dikilecek. İyice çaresiz kalmışlar yolda zor yürüyecek kadınlara bile silah vermişler kadınları kullanmayı iyi bilir bunlar zaten. 11 26 Yanıtla
  • kck asayiş: ALLAH TÜRKLERİN BELASINI VERSİN BAŞTA IŞIDI DESTEKLEYEN MUNAFIK TRO ÜLKÜCLERİN. 24 12 Yanıtla Ugur124: ALLAH(C. C) HARİCİ FİTNEKAR IŞİD GİBİ IRKÇI KAFİR PKK'NIN DA BELASINI VERSİN. SENİN GİBİ, BİR IRKIN TÜM MENSUPLARINA BELA OKUYACAK KADAR AYRIMCI IRKÇI KAFİR MÜTTEFİKLERİNİN DE BELASINI VERSİN AMİN. . . 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement