Rojava Derneğinden Yardım Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Rojava Derneğinden Yardım Çağrısı

Rojava Derneğinden Yardım Çağrısı

Batman Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şubesi, mağdur ailelerle yardımlaşma çağrısı yaptı.

08.07.2016 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mağdur ailelere yardım çağrısı

Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şubesi Eşbaşanı Esma Ertürk, bölgede çatışma ve operasyonlar sonucunda mağdur olan vatandaşlarla dayanışmak için yardım çağrısında bulundu.

Ertürk, Cizre, İdil, Silopi, Nusaybin, Şırnak illerinden gelen yurttaşlarla dayanışma içerisinde olduklarını belirterek, ancak Kobanê sürecindeki dayanışma ve yardımlaşma ruhunu yakalayamadıklarını söyledi.

Esma Ertürk, "Halbuki yanı başımızda 4-5 tane Kobanê yaşandı. Batman halkının Kobanê sürecindeki ruhla bu insanları kucaklayıp destek vermesi gerekiyor. Kobanê sürecinde yakalanan dayanışma ruhunun bu süreçte de bölge illeri ve ilçeleri için de devam etmesini istiyoruz" dedi.

Batman'a yoğun bir göç olduğunu kaydeden Ertürk, "Cizre İdil, Silopi, Nusaybin, Şırnak, Yüksekova gibi il ve ilçelerden göç eden insanlara Kobanê ve Şengal'in dayanışma ruhuyla sahip çıkmamız gerekiyor. Kentimize göç eden ailelere başta temel gıda, kişisel bakım vb. ihtiyaçları ile ilgili genel malzemeleri ulaştırdık. Bu yardımlarımızı sistemli olarak gerçekleştirdik. Ancak bayramın yaklaşmasıyla birlikte kentimize gelen aileleri daha güçlü bir şekilde kucaklamaya ve bağış yapmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu. Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şubesi Eşbaşanı Esma Ertürk, halk tarafından getirilecek bağışların Batman Belediye binası yanında bulunan Rojava Derneği'ne teslim edilebileceğini söyledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Rojava Derneğinden Yardım Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement