Rojava Sınırında Kazılan Hendek Kriz Çıkardı - Son Dakika
Güncel

Rojava Sınırında Kazılan Hendek Kriz Çıkardı

Rojava Sınırında Kazılan Hendek Kriz Çıkardı

Kuzey Irak Kürt yönetiminin Suriye'nin Rojava sınırına, geçişleri önlemek için hendek kazması tansiyonu yükseltirken binlerce kişi sınıra yürüdü.

10.04.2014 21:27  Güncelleme: 21:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Irak Kürt yönetiminin Suriye'nin Kürt bölgesi Rojava sınırına, geçişleri önlemek için hendek kazması, bölgede tansiyonu artırdı. Kürt yönetimini protesto amacıyla binlerce kişi sınıra yürüyünce peşmerge uyarı ateşi açtı.

KÖPRÜ KALDIRILDI

Irak Kürdistan Bölge Yönetimi'nin Kürtlerin yaşadığı Suriye'nin Rojava bölgesi sınırına hendek kazması iki ülkedeki Kürt yönetimini karşı karşıya getirdi. Hendek kazılması ile birlikte Rojava'dan Kuzey Irak'a geçişi sağlayan seyyar köprü ise kaldırıldı.

PYD BARZANİ'Yİ HEDEF GÖSTERDİ

Milliyet'in haberine göre, Bölgeyi kontrol eden PYD, sınıra hendek kazılmasından dolayı Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'yi sorumlu tutarak, uygulamadan vazgeçilmesini istedi. Kürt yönetimi ise hendeğin, bölgeden El Kaide bağlantılı örgütlere savaşçı ve mühimmat gönderilmesini engellemek ayrıca Suriye'den bölgeye yönelik tehditlerin önüne geçme amacıyla kazıldığını açıkladı.

BİNLERCE KİŞİ SINIRA YÜRÜDÜ

Hendeğin Rojava'daki Kürt kazanımına yönelik olduğu gerekçesiyle dün binlerce kişi sınıra yürüdü. PYD Derik örgütünün çağrısı üzerine hendeğin kazıldığı Sihela köyünde toplanan kalabalık gruplar hendeğin kazıldığı noktaya doğru yürüdü. Bu sırada hendek çevresinde ağır makinalı silahlarla önlem alan peşmergeler, sınırı aşmaya çalışan protestocu gruba uyarı ateşi açtı. Sınırda uzun süre protesto eylemini sürdüren kalabalık gruplar okunan bildiri sonrası dağıldı.

"ARAMIZDAKİ SINIRLARI KALDIRIN" ÇAĞRISI

Bildiride, demokratik bir eylem için sınırda bir araya gelindiği belirtilerek, "Biz Kürdistan'ı birleştirmek, sınırları kaldırmak için mücadele ederken, KDP bu sınırları derinleştirmekte. KDP'ye aramızdaki sınırları kaldırması çağrısında bulunuyoruz" denildi.

9 Nisan'da hendeği protesto amacıyla sınırda yapılan protesto gösterisinde bir Kürt genci peşmergelerin açtığı ateş sonucu ayağından yaralanmıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Rojava Sınırında Kazılan Hendek Kriz Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • BİR DOST: BDP li demokratlar orAya gidip oturma eylemi yapacaklarmı acaba..? 27 13 Yanıtla
  • şoreş: tarih bu yaptığın ihaneti hiçbir zaman unutmayacak barzani sen türkiye ve amerika gibi işgalci devletlerin oyununa geliyorsun ama er ya da geç anlayacaksın o zaman halkına hesap verecen 23 15 Yanıtla
  • Gelibolu'da Orman Yangını Uyarısı
    14:54 Gelibolu'da Orman Yangını Uyarısı

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde Belediye İtfaiye Müdürlüğü, beklenen aşırı sıcak ve rüzgarlı hava nedeniyle köy muhtarları ve vatandaşlara orman yangını uyarısında bulundu. İtfaiye Müdürü Serhat Fırat, sıcak hava ve şiddetli rüzgarın orman yangınları için risk oluşturabileceğini belirtti. İlçede alınan tedbirlerin yanı sıra köy muhtarları aracılığıyla da vatandaşlara uyarılar yapıldı. Vatandaşlardan tarlalarında ateş yakmamaları istendi.

  • İnegöl'de otomobil bisikletli genç kıza çarptı
    14:53 İnegöl'de otomobil bisikletli genç kıza çarptı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen kazada, bir otomobil bisikletli genç kıza çarptı. Yaralanan genç kız, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı ve durumunun iyi olduğu belirtildi. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Adana'da otomobilin otobüs durağına çarpması sonucu 7 kişi yaralandı
    14:53 Adana'da otomobilin otobüs durağına çarpması sonucu 7 kişi yaralandı

    Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde, Uğur A. idaresindeki bir otomobil, kontrolden çıkarak otobüs durağına çarptı. Kazada, otomobil sürücüsü Uğur A. ile durakta bekleyen Metin C, Osman K, Hüseyin K, Aysel K, Nursever K. ve Çınar K. yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastanelere kaldırıldı. Osman K. ve Metin C'nin durumlarının ağır olduğu belirtildi.


Advertisement