Roketsan'ın Cirit Füzesi Airbus Helikopterlerinde Kullanılacak - Son Dakika
Ekonomi

Roketsan'ın Cirit Füzesi Airbus Helikopterlerinde Kullanılacak

Roketsan\'ın Cirit Füzesi Airbus Helikopterlerinde Kullanılacak

Roketsan Airbus Helicopters ile Paris Eurosatory Fuarı'nda anlaşma yaptı. Cirit füzesi H135 ve H145 serisi helikopterlerde kullanılabilecek.

15.06.2016 11:48  Güncelleme: 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özgün füze tasarımlarını ihraç eden Roketsan şirketi, Avrupalı imalatçı Airbus Helicopters ile Paris Eurosatory Fuarı'nda anlaşma yaptı. Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Emin Alpman ve Airbus Helicopters adına Avrupa operasyonundan sorumlu Başkan Yardımcısı Olivier Michalon'un imzaladığı anlaşmayla Cirit füzesi H135 ve H145 serisi helikopterlerde kullanılabilecek.

Roketsan'ın Cirit Füzesi Airbus Helikopterlerinde Kullanılacak

Bu anlaşmaya göre 2,75 inç lazer güdümlü Cirit füzeleri, helikopterlere entegre edilecek. Çalışmaların tamamlanmasının ardından testler Türkiye'de yapılacak. Özel harp başlığına sahip füze, Roketsan tarafından ucuz ve hassasiyeti düşük güdümsüz roketler ile yüksek maliyetli güdümlü Anti-Tank füzeleri arasındaki boşluğu doldurmak amacıyla tasarlandı.

MENZİLİ 8 KİLOMETRE

Helikopter, insansız hava aracı ile kara veya deniz platformlarından atılabilen Cirit, 8 kilometre ile sınıfındaki en uzun menzilli füze. 2,75 inch yani 70 mm çapa sahip füze, halen Kara Kuvvetleri tarafından kullanılan TAI'nin tasarladığı T-129 ATAK ve AH-1W Super Cobra helikopterlerinin de ana silahlarından biri. Cirit füzesi geçtiğimiz yıllarda Birleşik Arap Emirlikleri'ne de ihraç edilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Roketsan'ın Cirit Füzesi Airbus Helikopterlerinde Kullanılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Tunç06: ÖLDÜRMEK YOK ETMEK İÇİN DEĞİL YAŞATMAK İÇİN FÜZE YAPIN.........canlı yok olur ama geri gelmesi mümkün değil...... 15 43 Yanıtla .: nasıl olacak o iş adamlar seni yaşatmak için düşmanını öldürüyor eğer öldürmese düşman o askeri de öldürecek seni de ... 50 3 Xxx: Bu topraklarda yasamak icin oldurmelisin hainleri 20 1
  • nebulus: Onlar seni isirmadan sen onlari yemelisin. 2 0 Yanıtla

Advertisement