Roma'daki Kültür ve Tanıtma Müşavirliğine Düzenlenen Saldırı - Son Dakika
Politika

Roma'daki Kültür ve Tanıtma Müşavirliğine Düzenlenen Saldırı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’ne düzenlenen saldırıya ilişkin, “Bunun açık bir şekilde Kobani’ye faydası olmaktan çok bu terör örgütünün, bunu yapan militanların niyetinin Kobani’ye fayda getirmekten çok zarar getireceği çok açıktır.

16.10.2014 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'ne düzenlenen saldırıya ilişkin, "Bunun açık bir şekilde Kobani'ye faydası olmaktan çok bu terör örgütünün, bunu yapan militanların niyetinin Kobani'ye fayda getirmekten çok zarar getireceği çok açıktır. Bu saldırıyı bir kez daha lanetliyorum" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'ne düzenlenen saldırıyla ilgili, "20'ye yakın kişi PKK'lı bir grup Roma Müşavirliğine saldırdı. Burada binanın kendisi çok iyi bir şekilde korunduğu için kısmi bir zarar meydana geldi. Sis bombası atıldı. Bina işgal edilmeye çalışıldı ama bu gerçekleştirilemedi. İşin enteresanı tabii Türkiye'nin içerisinde müzeleri yakıyorlar. Kütüphanelere saldırıyorlar. Kültür merkezlerini yakıyorlar, yıkıyorlar. Bütün bunları Kobani için yaptıklarını söylüyorlar. Tabii müze yakmak, kültür merkezlerine saldırmak Kobani'ye daha çok mu dikkat çeker yoksa insanların dikkatini Kobani'den kaçırır mı bu çok açık bir tablo. Bunu yapanların ne kadar Kobani derlerse desinler kültür merkezlerine saldırarak aslında Kobani ile ilgili hassasiyeti zayıflatmaya çalıştıkları çok açık bir şekilde ortada. Şimdi bunu yurt dışında da yapmaya başladılar" dedi.

"Yine Kültür ve Turizm Bakanlığının bir müşavirliğini hedef alıyorlar. Bu müşavirliğe bir saldırı gerçekleştirerek zarar vermeye çalışıyorlar" diyen Çelik, "Bunu yapanlar yine saldırının sonrasında Kobani diye bir yazı yazmışlar binanın üzerine spreyle sis bombasıyla atarak. Bunun açık bir şekilde Kobani'ye faydası olmaktan çok bu terör örgütünün bunu yapan militanların niyetinin Kobani'ye fayda getirmekten çok zarar getireceği çok açıktır. Bu saldırıyı bir kez daha lanetliyorum. Roma müşavirliğimize geçmiş olsun diyorum. Bu lanetli saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması ve gereğinin yapılması için İtalyan makamlarının nezdinde gereken girişimlerde bulunacağız. Bizim müşavirlerimiz bütün bunları da görerek Türkiye'nin değerlerini daha çok tanıtmak, daha etkili tanıtmak konusunda daha bir azimle çalışacaklardır" ifadelerini kullandı.

"Allaha şükür herhangi bir çalışanımıza zarar gelmedi" diyen Çelik, şunları söyledi:

"Maddi hasar kısmen var. Dediğim gibi iyi korunan sağlam bir bina olduğu için kısmi olarak bu meydana geldi. Netice itibariyle bunu yapanlar boya ile bir yazı yazmanın ötesinde sis bombası da atıyorlar. Yaptıkları tipik bir terör saldırısıdır. Türkiye'de konuşulan işlerin ne kadar önemli olduğu bir kere daha ortaya çıkıyor. Türkiye'de kültür merkezlerine, müzelere saldıranlar bunu yurtdışına taşıyarak Kültür ve Turizm Bakanlığının binalarına saldırıyorlar. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin dünyaya vereceği bir mesaj yok. Bu sadece Vandallık mesajıdır. Biz yine aynı mesajı vermeye devam ederiz. Türkiye'nin değerlerini tanıtırız. Müşavirliklerimiz bu saldırıdan sonra daha etkili daha azimli çalışmaya devam ederler. Bu genel olarak büyükelçilikler, temsilcilikler, müşavirlikler, ataşelikler bu konuda hassas olmaları konusunda uyarıyoruz onları. Çünkü nihayetinde daha çok bu tip yerler müşavirlikler, ataşeliklerimiz bide Türkiye'ye gelmek isteyen yabancı ziyaretçilerin irtibat noktası olduğu için buraya yapılan saldırıların Türkiye'nin imajına zarar verme konusunda da bir etki yaratmaması için daha duyarlı olmasını istiyoruz. Çalışmalarına aynen devam edecekler, çalışmalardan vazgeçecek değiliz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Roma'daki Kültür ve Tanıtma Müşavirliğine Düzenlenen Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement