İtalyan Ekibi Roma'nın Yeni Stadı İçin Belediyeden İzin Çıktı - Son Dakika
Spor

İtalyan Ekibi Roma'nın Yeni Stadı İçin Belediyeden İzin Çıktı

İtalyan ekibi Roma, belediye ile yeni stat konusunda yaşanan problemi çözdü. Sarı-kırmızılı ekip, yakında stadın yapımına başlayacak.

25.02.2017 16:37  Güncelleme: 18:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya 1. Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Roma, yetkili mercilerden aldığı iznin ardından yeni stadı için hazırlıklara başladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, stat projesi konusunda uzun zamandır anlaşmazlık yaşanan Roma Belediyesi yetkilileriyle toplantı yapıldığı belirtildi.

BAZI DEĞİŞİKLİKLER YAPILACAK, SONRA HAYATA GEÇECEK

Roma Belediyesi Başkanı Virginia Raggi ile Roma Kulübü Genel Direktörü Mauro Baldissoni arasında yapılan görüşmelerin ardından anlaşmaya varıldığı ve stat projesinde bazı değişikliklerin gerçekleşmesi koşuluyla gereken izinlerin çıktığı belirtildi.

Belediye Başkanı Raggi, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, stadın daha önce öngörüldüğü gibi Roma'nın Tor di Valle semtine yapılacağını, proje kapsamında inşa edilecek iş merkezi alanının daraltılacağını ve 3 gökdelenin de projeden çıkartıldığını belirtti.

"ROMA İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜN"

Roma'nın ABD'li sahibi Jim Pallotta ise kulüp için yeni bir dönemin başlamak üzere olduğunu belirterek, "Roma için önemli bir gün. Bu stadı yapmayı iple çekiyoruz. Belediye başkanı Raggi ve yardımcısı Luca Bergamo'ya teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Roma, "Yeni Kolezyum" adını verdiği stadını 3 yıl önce inşa etmek istemesine rağmen Roma Belediyesi ile yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle projeyi rafa kaldırmıştı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, projenin gerçekleşmesi amacıyla bir süredir kampanya yürütüyordu.

İtalyan Ekibi Roma\'nın Yeni Stadı İçin Belediyeden İzin Çıktı
Kaynak: AA

Son Dakika Spor İtalyan Ekibi Roma'nın Yeni Stadı İçin Belediyeden İzin Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi 3 Kupa Kazandı
    12:58 Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi 3 Kupa Kazandı

    Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi Spor Kulübü (KUŞADANS), Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun Aydın'da düzenlediği yarışmada büyükler ve minikler kategorisinde 3 kupa birden kazandı.

  • Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın iddialarıyla ilgili açıklama
    12:44 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın iddialarıyla ilgili açıklama

    Beşiktaş Futbol Takımı Genel Koordinatörü Samet Aybaba, teknik direktör arayışlarını sürdüren siyah-beyazlılarla adı sıkça anılan Sergen Yalçın hakkında açıklamalarda bulundu. Aybaba, "Sergen Yalçın ile şu an için bir görüşme olmadı. Sergen, şu anda takım çalıştırıyor. Bu durum, etik olarak da doğru olmaz" dedi.

  • Ünlü şarkıcı Lara, Kırıkkalegücü FSK'ya destek çağrısı yapıyor
    12:31 Ünlü şarkıcı Lara, Kırıkkalegücü FSK'ya destek çağrısı yapıyor

    Ünlü şarkıcı Lara, pazar günü Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. ile karşı karşıya gelecek Kırıkkalegücü FSK'ya destek için taraftarlara 'stadyuma bekliyoruz' çağrısı yaptı. Lara, 'Haydi Kırıkkalem, bu pazar herkesi Başbınar Stadyumu'na bekliyoruz' dedi.

  • Karşıyaka'nın hücum oyuncuları gol katkısı sağlıyor
    12:29 Karşıyaka'nın hücum oyuncuları gol katkısı sağlıyor

    TFF 3. Lig 2. Grup ekiplerinden Karşıyaka'nın hücum oyuncuları Enes Nalbantoğlu ve Fatih Taşdelen, takımın ligde attığı 53 golün 24'üne katkı sağladı. Karşıyaka, zirve takibini sürdürerek play-off maçları öncesinde en azından saha avantajını elde etmeyi hedefliyor.


Advertisement