Roman Çalıştayı Protestocuları Cezaevinde Yaşadıklarını Anlattı - Son Dakika
Güncel

Roman Çalıştayı Protestocuları Cezaevinde Yaşadıklarını Anlattı

"Yine olsa yine yapardım.

07.10.2011 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Berna Yılmaz,

"Yine olsa yine yapardım. Dört mahkemeye çıktım dört mahkemede de şunu belirttik. Biz parasız eğitim istediğimiz için pişman değiliz."

Ferhat Tüzel,

"Tutuklandık, çeşitli işkenceler gördüm"

"Doktorlar morluklarımızı gördüler ama rapor yazmadılar. Bunları yaşadık; bunları gördük ama biz talebimizin arkasındayız.Pankartın da arkasındayız. Haklı talebimizi her daim her yerde dile getirmeye devam edeceğiz "

Haber: Pınar ÇITAK KOYGUN - Kamera: Özgür ARSLAN/ İstanbul DHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Roman Çalıştayı'nda açtıkları pankart sonrası tutuklanan Gençlik Federasyonu üyesi Berna Yılmaz ve Ferhat Tüzel tahliyelerinin ardından basın toplantısı düzenlediler. Basın toplantısına avukat Taylan Tanay ve Berna Yılmaz'ın babası Fuat Yılmaz da katıldı.

"BU KARARIN DAHA ÖNCE VERİLMESİ GEREKİRDİ "

19 ay boyunca Bakırköy Kadın Ceza ve Tevkif evinde tutuklu bulunan Berna Yılmaz , "Elbette ki çok mutluyum özgürlüğüme kavuştuğum için. Parasız eğitim istediğimiz için tutuklandık. 19 ay boyunca bu hukuksuzluk devam etti. Daha önceden bu kararın verilmesi gerekirdi. Bizim ısrarımız sayesinde oldu. Biz içeride yazdığımız mektuplarla basına ulaşmaya çalıştık; sesimizi duyurmaya çalıştık. Bir kamuoyu yarattık. Dışarıda da arkadaşlarımız mücadelelerini yürüttüler. Şu anda buradayız" dedi.

Bu eylemi yaptıkları için eğitim haklarının ellerinden alındıiını dile getiren Yılmaz, " Bu eylemi sırf bunu yaptığımız için, eğitim hakkımız elimizden alındı; okuldan atıldık. Bu da ayrı bir hukuksuzluktur " diye konuştu.

Baba Fuat Yılmaz, " Biz de aile olarak epeyce maddi manevi çok yıprandık. Çok üzüldük yine de çocuklarımızın yanındayız. Çocuklarımız şu anda yanımızda. Biz dişimizle tırnağımızla artırdık; çocuklarımızı okutmaya bir yerlere getirmeye çalıştık. Bu çocukların hakları geri verilsin. Bu çocuklar okusun bir yerlere gelsinler. Emeklerimizi boşa harcamasınlar.Çok üzgündüm ama şu anda çok mutluyum " ifadesini kullandı.

" TALEBİMİZİN DE PANKARTIN DA ARKASINDAYIZ "

Ferhat Tüzel ise, "Bizler tüm öğrencilerin milyonlarca öğrencinin en yakıcı sorunu olan eğitimin paralı olması sorununa değindik. Gençlik Federasyonu bünyesinde bir kampanya yürüttük. Tutuklandık, çeşitli işkenceler gördüm " dedi. Tutuklandıktan sonra önce Tekirdağ F Tipi kapalı cezaevne götürüldüğünü belirten Tüzel, işkence gördüğünü de iddia etti. Tüzel, " Gardiyanların saldırısına bolca uğradık. 60- 70 güne varan hücre cezaları aldık. Karşılığı oldu bunların tabii. Yerlerde sürüklenerek götürüldük. Daha sonra Kandıra'ya sürgün edildim. Ciddi anlamda sağlığıma etkileri oldu bu olayın " dedi. Güzel, " Doktorlar morluklarımızı gördüler ama rapor yazmadılar. Bunları yaşadık; bunları gördük ama biz talebimizin arkasındayız. Pankartın da arkasındayız. Haklı talebimizi her daim her yerde dile getirmeye devam edeceğiz " diye konuştu.

" YİNE OLSA YİNE YAPARDIM "

Berna Yılmaz, ' O pankartı açtığınızda 19 ay boyunca ailenizde uzak kalacağınız aklınıza gelmiş miydi ' " sorusuna " Elbette ki tutuklanmak da vardı. Aklımızda olmayan birşey değil. Biz şaşırmadık .Tutuklandığımızda ailemizden de uzak kalabilirdik şu anda çıkmamış da olabilirdik ona bile hazırlıklıydık. Bu kadar büyüyeceğini öngörmemiştik tutuklanacağımız ihtmali vardı elbette kafamızda." yanıtını verdi. Ferhat Tüzel ise aynı soruya, " Tutuklanmak değil gözaltına alınacağımızı biraz da durum itibariyle bu belliydi. Ben o gün pankart açtıktan sonra, tekrar eve geçecektim. Dayıma gidecektim ; dayımla görüşecektim " dedi. 'Tutuklanacağınızı bilseniz aynı pankartı açar mısınız ' ' sorusuna ise Tüzel, " Elbette ki çok meşru bu. Bu ülkenin anayasasında böyle bir hak var. Bu ülkenin anayasasında var olan bir hakkı talep etmek çok da şey değil. Elbette ki tekrar açmamız gerekirse pankart da açarız. " yanıtını verdi. Berna Yılmaz ise, " Yine olsa yine yapardım. Dört mahkemeye çıktım dört mahkemede de şunu belirttik. Biz parasız eğitim istediğimiz için pişman değiliz " diye konuştu. Dolayısıyla yani öyle bir çekincemiz olmazdı " şeklinde konuştu. Roman Çalıştayı'nda gözaltına alınan Berna Yılmaz, cezaevindeki Romanlarla konuşma fırsatı bulduğunu kaydetti. Yılmaz, " Roman vatandaşları gördüm. Biz oradaydık sizi gördük ne yaptığınızı anlamadık dediler. Suçu AKP de buldukları çok oldu " dedi.

" OKULA DÖNMELERİ ZOR GÖRÜNÜYOR "

10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 19 aylık tutukluluktan sonra dün tahliye edilen Berna Yılmaz ve Ferhat Tüzel'in avukatı Taylan Tanay, " Dün itibariyle tahliye olmalarıyla 8 Mart 2012'de kararını açıklamış olacak mahkeme. Yasadışı silahlı örgütün kurulması konusuyla ilgili iki üniversite öğrencisi hakkında verilecek kararı hepimiz bekliyoruz. Hala ceza altındalar tahliye olmalarına rağmen " dedi. Yılmaz ile Tüzel'in tutuklu kaldıkları süre boyunca, okullarından da atıldıklarını belirten Tanay, "Kişilerin terör örgütü soruşturması geçirmeleri okuldan atılmaları için yeterli. Bununla ilgili hukuki süreç takip ediliyor. Esas problem üniversite öğrensicinin YÖK ve onu getirdiği yasal düzenlemeler 12 Eylül ürünü. Bu nedenle mevcut düzenlemelere göre okula dönmeleri zor görünüyor. Oldukça zor bu. Hukuksal durum içinde okula dönmeleri zor diyebiliriz. Henüz mahkeme süreci tamamlanmadı.Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gitmeleri de mümkün . Çok sevinçliyiz tahliye edildikleri için ama iki üniversite öğrenisinin okul hayatları çalındı " şeklinde konuştu.

?

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Roman Çalıştayı Protestocuları Cezaevinde Yaşadıklarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak
    11:19 TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak

    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, komisyonun 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle ara verdiğini ve mayıs ayı başında ilk toplantısını dijital telif konusuyla yapacaklarını açıkladı. Yayman, Türkiye'deki telif yasasının güncellenmesi gerektiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve diğer paydaşlarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Komisyonun, içerik üreticilerinin taleplerini dikkate alarak dijital telif konusunu ele alacağı vurgulandı.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı
    11:19 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'nin Yazır ve İmecik Mahallelerinde çoban haritası dağıtarak yayla ve kırsal hayvancılığı desteklemeyi amaçlıyor. Çoban haritaları ile hayvancılığın asırlık rotaları koruma altına alınırken, hayvanların daha iyi şartlarda barınması ve sağlıklı gelişimi için çalışmalar yapılacak.

  • Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'
    11:18 Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'

    Sakarya'nın Serdivan ilçesinde şerit dışından giderek araçları geçen motorlu kuryeyi durduran polis, kuryeyi otomobil sürücüleri ve trafik hakkında uyardı. Polis ile motokurye arasındaki diyalog kask kamerasına yansıdı. Polis, kuryeye 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma' dedi.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi
    11:18 Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, SİBERAY Programı kapsamında bir alışveriş merkezinde Siberay Çizgi Filmini izlemeye gelen öğrencilere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla afiş broşür çalışması yaptı. Ardından Canik Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencilerine siber güvenlik, teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık ve dijital okuryazarlık konularında seminer düzenlendi. Toplamda 410 kişi seminerden yararlandı.

  • Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı
    11:18 Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı

    Aksaray-Adana kara yolunda meydana gelen trafik kazasında, Murat Tohurucu yönetimindeki yolcu otobüsü ile Muhammet Tezcan yönetimindeki tır çarpıştı. Kazada, otobüs sürücüsü ve 2 yolcu yaralandı. Yaralılar, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.


Advertisement