Roman Havasına Protesto - Son Dakika
Güncel

Roman Havasına Protesto

"Roman Havası" dizisinin Romanlara yönelik ön yargıları güçlendirdiğini öne süren bir grup, dizinin yayınlandığı televizyon binasının önüne siyah çelenk bıraktı.

12.12.2014 00:02  Güncelleme: 08:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Televizyon dizisi "Roman Havası"nın  Romanlara yönelik ön yargıları güçlendirdiğini öne süren bir grup, dizinin yayınlandığı televizyonu protesto etti.

"Hırsız değiliz, kültürümüzü çalanlar hırsız", "Ön yargıları, bu diziyi istemiyoruz" şeklinde pankart açıp slogan atarak Show TV binası önüne gelen grup, kanalın bulunduğu binanın önüne siyah çelenk bıraktı. Polis, bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Dünya Roman Konseyi Ortadoğu'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Metin Salih Şentürk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Romanların artık seslerini duyurabilecekleri dernek ve federasyonları olduğunu ve artık kimsesiz olmadıklarını söyledi.

Dizinin "Romanlara ön yargı havası" ismini alması gerektiğini savunan Şentürk, Romanların rencide edildiğini, incitildiğini ve aşağılandığını iddia etti.

Televizyonun yöneticilerine seslenen Şentürk, şöyle dedi:

"Biz Roman dernekleri, yıllardır bulunduğumuz her şehirde bu ön yargıları kaldırmak için mücadele ediyoruz. Sizler, bizim bu mücadelemizi görmezden gelerek, reyting uğruna Romanları sabah akşam sokakta göbek atan, çekirdek yiyen, komşularıyla kavga eden, parlak giysilerle dolaşan, acayip konuşan, kaygısız, hırsız, ruhsuz insanlar olarak  sunarak ırkçılığa malzeme yaptınız. Bizler ifade özgürlüğünün önemine inanıyoruz. Fakat Romanlar hakkındaki bu olumsuz ön yargıları dizinizde yeniden yeniden yayarak, ülkemizde sayıları 4 milyona varan Romanları rencide ettiniz, incittiniz, aşağıladınız, kırdınız."

Şentürk, dizinin yayından kaldırılmasını istediklerini ve bu konuda mücadeleye kararlı olduklarını da sözlerine ekledi.

Katılanlar " Recep Tayyip Erdoğan, Romanlara sahip çık", "Bulmuşlar yeni bir rant kapısı. Adını koymuşlar Roman Havası. Romanları hor görmeyin, Show TV'yi izlemeyin" şeklinde slogan attı.

Polis bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken, protesto gösterisinin ardından grup buradan ayrıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Roman Havasına Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement