Roman Kadınlar Meslek Sahibi Oldu" - Son Dakika
Güncel

Roman Kadınlar Meslek Sahibi Oldu"

Edirne'de yaşayan 45 Roman kadın, "Çalışan Kadınlar Umutlu Yarınlar Projesi" kapsamında meslek ve iş sahibi oldu.

22.04.2016 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de yaşayan 45 Roman kadın, "Çalışan Kadınlar Umutlu Yarınlar Projesi" kapsamında meslek ve iş sahibi oldu.

Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Sosyal Dayanışma Merkezi Proje Koordinatörü Nazlı Neşe Kaymak, Roman kadınların istihdam garantili kurslara katıldığını anlattı.

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projenin dezavantajlı gruptaki kadınlara yönelik hayata geçirildiğini ifade eden Kaymak, "Amacımız kadınların istihdama erişebilirliğine katkıda bulunmak, kadını hem ekonomik hem de sosyal anlamda güçlendirmek, toplumsal dışlanmayla mücadele etmek, kamu ve sivil kurumlarda yer almasını sağlamaktır. Proje kapsamında 16-40 yaş arasındaki 45 kadına yönelik mesleki eğitim faaliyetleri, kişisel gelişim, ön yargılarla mücadele semineri gerçekleştirildi" diye konuştu.

Kaymak, projeye katılan kadınların bir kısmının kentteki iş yerlerinde çalışmaya başladığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve Edirne Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu projeye destek veren işletme sahiplerine teşekkür belgesi verdi

-"Kendi ayaklarımız üzerine duruyoruz"

Projede yer alan 23 yaşındaki Özge Selvi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki bir şekerlemecide işe başladığını söyledi.

Kadınların iş hayatında yer almasının mutluluk verici olduğunu dile getiren Selvi, "Kendi ayaklarımız üzerine duruyoruz. Evimizin ekonomisine katkıda bulunduğumuz görmek bize öz güven duygusu kazandırdı" dedi.

Emel Köstekçi (16) ise açık öğretim öğrencisi olarak eğitimine devam ettiğini, aynı zamanda kursu tamamladığını anlattı.

Kuaförün yanında işe başlayacağını ifade eden Köstekçi, "Bize yardımcı olanlara teşekkür ediyoruz. İş hayatında yer almak kadınları mutlu ediyor. Kurslarda pek çok şey öğrendik ve işimizde uygulayacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Roman Kadınlar Meslek Sahibi Oldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement