Roman Strateji Eylem Planı Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Roman Strateji Eylem Planı Konuşuldu

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Özbaş: "Bir olursak beraber olursak daha güçlü oluruz, sorunları daha kolay çözeriz" Türkiye Roman Hakları Forumu Genel Başkanı Ulusoy: "Anadolu Ajansı Romanları hiçbir zaman yalnız bırakmadı, Romanların sorunun her zaman dile getirdi"

16.11.2014 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, "Bir olursak beraber olursak daha güçlü oluruz, sorunları daha kolay çözeriz" dedi.

Özbaş, Türkiye Roman Hakları Forumu tarafından Trakya'daki roman derneklerinin üyelerinin de katıldığı Yıldırım Hacı Sarraf Mahallesi'nde bir kahvede düzenlenen etkinlikte, bu tür toplantılarda arkadaş ve dost çevresinin istek ve sıkıntılarının dile getirildiğini söyledi.

Roman stratejisinin belirlenmesinde Edirne'nin örnek bir olduğunu belirten Özbaş, şunları aktardı:

"Kentteki derneklerin sık sık görüşleri alınıyor. Arkadaşlarımız zaman zaman bakanlığa gidiyorlar. Geçen yılda Roman Çalıştayı yapıldı kentimizde. Başbakan yardımcımız, sağlık bakanımız, aile ve sosyal politikalar bakanımız katıldı bu çalıştaya. Bizim Edirne olarak bazı konularda eksiklerimiz var. Aramızdaki birlik beraberlik sağlayamıyoruz. Edirne'de bazı konularda çalışmalar olacak. Arkadaşlarımızın kentsel dönüşümle ilgili sıkıntıları var. Bunları bir olursak beraber olursak daha güçlü oluruz, sorunları daha kolay çözeriz.

Özbaş, Roman stratejisi konusunda Edirne'nin Türkiye'ye örnek olacağını kaydetti.

-Roman Strateji Eylem Planı

Türkiye Roman Hakları Forumu Genel Başkanı Bahattin Ulusoy ise aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünün Romanların sıkıntılarını çözen kurumların başında geldiğini söyledi.

Türkiye'deki Romanların sorunlarını çözmeye yönelik Roman Strateji Eylem planının hazırlandığını ve imza aşamasında olduğunu hatırlatan Ulusoy, "Önümüzdeki ay bir Ankara ziyaretimiz olacak. Eylem planının son halini görmeye gideceğiz. Buradan yola çıkarak sorunlarımızın çözümü için adımlar atmış olacağız. Biz bu etkinlikle bir platformun adımını atmak istedik. Kapımız herkese açık bütün dernekler gelebilir. 5 - 6 dernek bir araya geldik. Bu birlikteliğimiz resmi bir birliktelik değil dost, arkadaş niteliğinde bir birlikteliktir. Maksat burada bir iş yapılacağı zaman toplu halde hareket etmektir" diye konuştu.

Gelecek yıl Haziran ayında Türkiye'nin seçim atmosferine gireceğini anımsatan Ulusoy, "Son dönemlere baktığımızda Romanlarla ilgili pek değişen bir şey olmadığını görüyoruz. Bu anlamda arkadaşlarla Edirne merkezli ve bundan sonra da Trakya'yla ilgili net çalışmalarımız olacaktır. Önümdeki günlerde genel seçimle ilgili de arkadaşların fikirlerini alıp bazı önemli çalışmaların olacağını ben buradan söylemek istiyorum" dedi.

Seçen pozisyonundan seçilen pozisyonuna girmeleri gerektiğini ifade eden Ulusoy, Anadolu Ajansı'nın da Romanları hiçbir zaman yalnız bırakmadığını ve Romanların sorunlarını her zaman dile getirdiğini kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Roman Strateji Eylem Planı Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement