Roman Vatandaşlara Nota ve Ritim Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Roman Vatandaşlara Nota ve Ritim Eğitimi

Edirne'de 80 Roman vatandaşı, "Geleceğimiz Müzik" adlı projeye sayesinde nota ve ritim eğitimi almaya başladı.

24.02.2017 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de 80 Roman vatandaşı, "Geleceğimiz Müzik" adlı projeye sayesinde nota ve ritim eğitimi almaya başladı. Avrupa Birliği ve Çalışma Bakanlığı tarafından finanse edilen Edirne Roman Dernekleri Federasyonu ve Edirne Roman Müzisyenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin birlikte yürüttüğü, "Geleceğimiz Müzik" projesi başladı. Proje kapsamında kursiyerlere hocalar eşliğinde nota başta olmak üzere keman, klarnet, ut, bağlama, darbuka, gitar, davul, zurna eğitimi verilecek. 5 ila 30 yaşlarında seçilen kursiyerler, hafta 5 saat eğitim alarak toplamda 6 ayda 120 saat kurs görecek. 6 ay boyunca nota ve enstrüman eğitimi alacak gençler, sadece düğünlerde müzisyenlik yapmak yerine sanatçıların tercih ettiği müzisyenler haline de gelecek.

"POPÜLER BİR SANATÇI OLABİLİRLER"

Davul-zurna eğitmeni Günay Zurna, kursiyerlerin nota ve ritim eğitimi aldıklarını belirterek, "Edirne olarak yöresel olarak yapmış olduğumuz programda ritim öğretmekteyiz. Kursiyerlerimizin kurs sonunda büyük sanatçıların arkasında çalmalarını tercih ederiz. Bu kurstan yetişip popüler bir sanatçı olabilirler. Ritim üzerine zurna zor bir enstrüman" dedi.

"KULAKTAN DOLMA ENSTRÜMAN ÇALIYORLAR"

Zurna eğitmeni Çetin Katırcı, öğrencilerin normalde gelişi güzel bir nota eğitimine sahip olduklarını ifade ederek, "Kulaktan dolma enstrüman çalıyorlar. Temennimiz nota öğrenirler. Güzel sazını tanırlar. Makamları tanırlar. Güzel bir yerlerde inşallah sahne alırlar. Güzel yerlerde görürüz, bizde onlarla gurur duyarız" diye konuştu.

(Ergin Yıldız/ İHA)

Roman Vatandaşlara Nota ve Ritim Eğitimi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Roman Vatandaşlara Nota ve Ritim Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hakkari'de Bal Üretim Sezonu Başladı
    15:30 Hakkari'de Bal Üretim Sezonu Başladı

    Hakkari Tarım ve Orman Müdürlüğü, kentte bal üretim sezonunun başladığını duyurdu. Yetkililer, bereketli ve kazançlı bir sezon diledi. Hakkari'deki bal üreticileri ise bu yıl daha fazla bal beklediklerini söyledi.

  • Gazze'deki Mülteci Kampı Saldırılarının Ardından Zor Durumda
    15:28 Gazze'deki Mülteci Kampı Saldırılarının Ardından Zor Durumda

    İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda en ağır darbeyi alan El-Megazi Mülteci Kampı sakinleri zor durumda. Birçok aile yerinden edilmiş durumda ve barınacak yer bulmakta zorluk çekiyor. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı ise giderek artıyor. Gazze'deki insanlar açlıkla mücadele ediyor ve yardım kuponlarına ihtiyaç duyuyor.

  • CHP'li Belediyeler Borçları Açıkladı
    15:26 CHP'li Belediyeler Borçları Açıkladı

    CHP'li belediyeler Ankara'da Kahramankazan, Ordu'da Altınordu ve Balıkesir'de Karesi belediyelerinin devraldığı borçları açıkladı.

  • Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı
    15:24 Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı

    Emlakjet, Türkiye geneline ilişkin mart ayı emlak verilerini yayımladı. Mart ayında konut arayanların yüzde 45'i kiralık, yüzde 55'i satılık konut aradı. Konut satışları mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları yüzde 47,9 azalarak bin 778 olarak tespit edildi. Kira fiyatları ise illere göre farklılık gösterdi.

  • Ünye Limanı'nda çıkan yangın söndürüldü, 1 kişi dumandan etkilendi
    15:24 Ünye Limanı'nda çıkan yangın söndürüldü, 1 kişi dumandan etkilendi

    Ordu'nun Ünye Limanı'nda demirleyen çimento yüklü kuru yük gemisinin kaptan köşkünde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangında dumandan etkilenen 1 kişi hastaneye kaldırıldı.

  • İzmit'te market yangınında 34 araç, 84 personel müdahale ediyor
    15:20 İzmit'te market yangınında 34 araç, 84 personel müdahale ediyor

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çıkan market yangınında 34 araç ve 84 personel ile müdahale ediliyor. Yangın, hızlı bir şekilde söndürme çalışmaları devam ediyor.


Advertisement