Romanlar'a Arsa Bulun - Son Dakika
Ege

Romanlar'a Arsa Bulun

Romanlar\'a Arsa Bulun

İzmir İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nı Yöneten Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Toplantıya Katılan Belediye Başkanı ve Kaymakamlara Son Derece Önemli Bir Mesaj Verdi.

17.03.2010 01:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nı yöneten Vali Yardımcısı Şükrü Kara, toplantıya katılan belediye başkanı ve kaymakamlara son derece önemli bir mesaj verdi.

Hükümet’in “Roman Açılımı”, İzmir İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda gündeme geldi. Toplantıyı yöneten İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, açılışta yaptığı konuşmada TOKİ’nin Roman vatandaşlar için konut yapacağını söyleyerek, kaymakam ve belediye başkanlarından bu konuda çalışma yapmasını istedi. TOKİ tarafından Roman vatandaşlara yeni yaşam alanlarının yapılacağını belirten Vali Yardımcısı Kara, “TOKİ, Roman vatandaşlara sadece konut değil, onların geleneklerini ve göreneklerini sürdürebilecekleri modern yaşam alanları üretecek şekilde planlama yapacak. Toplantıya katılan kaymakam ve belediye başkanlarından bölgelerinde yaşayan Roman vatandaşların sayılarını, yoğun olarak yaşadıkları yerleri belirlemelerini istiyoruz. Ayrıca bölgenizde bulunan Hazine arazisi ya da belediyeye ait uygun alanları da 26 Mart 2010 tarihine kadar Valiliğe bildirmeniz gerekiyor. Eğer bu tür arazi bulamazsak kamulaştırma yoluna gideceğiz” dedi. Öte yandan İzmir Valisi M. Cahit Kıraç’ın yılın ilk koordinasyon kurulu toplantısına katılmaması üzerine ilde bulunan bölge ve il müdürlerinin büyük bölümünün toplantıya katılmadıkları gözlendi. İzmir’de bulunan bölge müdürlerinden toplantıya Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi, TCDD 3. Bölge Müdürü Sebahattin Eriş ve MTA Bölge Müdürü Sinan Arslan’ın dışında bulunan diğer müdürlerin yardımcılarını gönderdi. Toplantıya üç kaymakam katılmazken, il müdürlerinin bir kısmı katıldı.

GÜZELHiSAR BARAJI TARTIŞMASI

Toplantıda ayrıca Petkim’in sahibi olduğu Güzelhisar Barajı yüzünden tartışma çıktı. Güzelhisar Barajı ile ilgili ilk tartışma Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik ile Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdür Yardımcısı Hüseyin Zeman arasında yaşandı. DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Zeman’ın sunumunun ardından söz alan Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Güzelhisar Barajı’nın kapaklarının açılması nedeniyle Karaköy Köprüsü’nün yıkıldığını köylünün mağdur olduğunu söyledi.

Köprüyü tamir edin

Kaymakam Keklik, “Baraj kapakları açılınca Karaköy Köprüsü yıkıldı. Yıkıldığı ile de kaldı. Şimdi ne DSİ, ne de İl Özel İdaresi yapmıyor. Köylü çok ciddi bir şekilde mağdur durumda. Bu köprü sizin saldığınız su nedeniyle yıkıldı. Yıktığınız köprüyü tamir edin” diye konuştu. DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Zeman ise, barajlardan su salındığında her yerin sular altında kalabileceğini belirtti.

Biz çekiliyoruz

Zeman, “Köprü yapımı sırasında 500 yıllık debi hesaplaması yapılması gerekiyordu. Ancak bu köprü yapılırken böyle bir çalışma yapılmamış ve bu köprü izin alınmadan yapılmış. O nedenle biz değil, İl Özel İdaresi yapacak” şeklinde yanıt verdi.  Tartışmanın uzaması üzerine toplantıyı yöneten Vali Yardımcısı Şükrü Kara Zeman’a, bu konuda ne yapacaklarını sordu. DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Zeman’ın “Biz yıkmadık” demesi üzerine Vali Yardımcısı Kara, “Biz çekiliyoruz anlayışı yanlış. Kaymakam Bey’e bir çözüm bulunması konusunda yardımcı olacaksınız” dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ege Romanlar'a Arsa Bulun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement