Romanya'da Hükumet Karşıtı Gösteriler 5'inci Günü Geride Bıraktı - Son Dakika
Dünya

Romanya'da Hükumet Karşıtı Gösteriler 5'inci Günü Geride Bıraktı

Romanya\'da Hükumet Karşıtı Gösteriler 5\'inci Günü Geride Bıraktı

Romanya'da af tasarısı ve ceza kanununda değişiklikler öngören tasarının meclis tarafından onaylanmasının ardından başlayan gösteriler 5'inci gününde de devam etti.

04.02.2017 22:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Romanya'da af tasarısı ve ceza kanununda değişiklikler öngören tasarının meclis tarafından onaylanmasının ardından başlayan gösteriler 5'inci gününde de devam etti.

#romanianprotests ? Proud to be Romanian pic.twitter.com/pH0ww70fYp— Andrei JB (@bieberdab2k17) February 4, 2017

Hafta sonu olması nedeniyle çocuklarını da alarak meydanlara akın eden yüz binlerce Romanyalı, hükumetin yapılan değişiklik ile hırsızlık ve yolsuzluk yapanları affettiğini iddia ederek yasanın geri çekilmesini istedi.

#Romanian protester: "I am attending History class". #romanianprotests pic.twitter.com/Z45akMErdv— Paul Ivan (@paul2ivan) February 4, 2017

Vatandaşlar, af yasası ve ceza kanunundaki değişikliklerin yolsuzlukla mücadeleye sekte vuracağını da savunuyor.

Kucağında çocuğu ile birlikte başkent Bükreş'teki hükumet karşıtı protestoların devam ettiği alana gelen bir vatandaş şöyle konuştu:

"Değişim istiyoruz. Bizi tam da çocuk uyurken yakaladınız. Ama umarım uyandığında gözlerini daha iyi bir dünyaya açar. Dilerim bizim için kötü ve kabus dolu bu günleri unuturuz"

Bu arada iktidardaki Sosyal Demokrat Parti'nin Genel Başkanı Liviu Dragnea'nın başbakandan, protestolara neden olan yasayı geri çekmesini istediği bildirildi.

People surrounding the Parliament House #romanianprotests against #CORRUPTION #HappeningNow pic.twitter.com/fzWA57FbMB— Ionut Florescu (@icflorescu) February 4, 2017

Ülke genelinde birçok şehirde yüz binlerce kişinin sokaklara dökülmesine neden olan kanun, 5 yıldan az hapis cezası kalmış mahkumların salıverilmesinin yanı sıra yolsuzluk ve görevi kötüye kullanmaktan cezası olan birçok politikacı ve kamu çalışanın affedilmesini içeriyor.

Auteur:

Tags:Gepost: 04 februari 2017

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Romanya'da Hükumet Karşıtı Gösteriler 5'inci Günü Geride Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement