Romanyalı Öğrenciler Milli Park'ta - Son Dakika
Yerel

Romanyalı Öğrenciler Milli Park'ta

Haydi Kuşları İzleyelim (Let's Watch The Birds) projesi kapsamında Aydın’a gelen Romanyalı öğrenciler, dünyanın en önemli doğal mirasları arasında yer alan Kuşadası Dilek Yarımadası ve Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nda inceleme yaptı.

13.04.2014 01:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haydi Kuşları İzleyelim (Let's Watch The Birds) projesi kapsamında Aydın'a gelen Romanyalı öğrenciler, dünyanın en önemli doğal mirasları arasında yer alan Kuşadası Dilek Yarımadası ve Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nda inceleme yaptı.

Haydi Kuşları İzleyelim Projesi kapsamında, projeye dahil olan 50 öğrenci ve 16 öğretmen ile kuş gözlemi ve kuşları doğal yaşam alanlarında tanıma ve koruma duyarlılığını geliştirebilmenin yanı sıra sosyo-kültürel alanda farklı kültürlerle etkileşiminde sağlanması amaçlandı. Bu amaç doğrultusunda, Eski Doğanbey Köyünde Kuşadası Dilek Yarımadası-B.Menderes Deltası Milli Parklar Müdürlüğü tarafından, Didim Esra Karakaya Anadolu Lisesi ile Romanya'nın Satu Mare İlinde bulunan "Johann Ettinger" German Highschool öğrenci ve öğretmenleri ağırlandı.

Doğa ve Milli Parklar Aydın İl Şube Müdürü Nihat Andaç, proje içeriğinin önemli olduğunu, uluslararası öneme haiz Kuş Alanı niteliği taşıyan Büyük Menderes Deltası ve Bafa Gölü Tabiat Parkında yapılan gözlem gezilerinin öğrenciler adına farkındalık anlamında çok şey katacağını belirterek öğrencileri ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi. Daha sonra Projeye dahil olan öğrencilere Kuşadası Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Park Müdürü Erdinç Kutsal tarafından Büyük Menderes Deltası ve Milli Park hakkında bilgilendirme sunumları yapıldı. Gezi ve sunumların bitiminden sonra Doğa ve Milli Parklar Aydın İl Şube Müdürlüğünce yaptırılan tişört, şapka ve korunan alanların tanıtımına ilişkin el broşürleri öğrenci ve öğretmenlere dağıtıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Romanyalı Öğrenciler Milli Park'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement