Römorkör Faciasında, 'Takipsizlik' Kararı Verilen Askerlere de Dava Açılacak - Son Dakika
Güncel

Römorkör Faciasında, 'Takipsizlik' Kararı Verilen Askerlere de Dava Açılacak

Römorkör Faciasında, \'Takipsizlik\' Kararı Verilen Askerlere de Dava Açılacak

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ndeki Alaybey Askeri Tersanesi'nde 'TCG Değirmendere' römorkörünün suya indirildiği sırada yan yatmasıyla, 8'i asker 10 kişinin şehit olduğu ve 17 kişinin yaralandığı kazayla ilgili davaya Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

26.11.2014 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ndeki Alaybey Askeri Tersanesi'nde 'TCG Değirmendere' römorkörünün suya indirildiği sırada yan yatmasıyla, 8'i asker 10 kişinin şehit olduğu ve 17 kişinin yaralandığı kazayla ilgili davaya Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkeme başkanı, daha önce 'takipsizlik' kararı verilen askeri şüphelilerle ilgili ölenlerin yakınlarının avukatı Erol Özcan'ın itirazı sonucu, Askeri Savcılığın dava açılmasına karar verdiğini belirtip, bu davanın açılmasının beklenmesine karar verip duruşmayı erteledi.

Karşıyaka'nın Alaybey Semti'nde bulunan askeri tersanede geçen yıl 23 Aralık'ta, alındığı havuzda bakım ve onarımı yapıldıktan sonra tekrar suya indirilmek istenen 'TCG Değirmendere' römorkörü yan yattı. Meydana gelen kazada, römorkör içinde bulunan 2'si işçi 8'i asker 10 kişi öldü, 17 kişi de yaralandı. Olayda ihmali bulunduğu iddiasıyla tutuklanan gemi inşa mühendisi ve havuzlama sorumlusu Ö.U. hakkında TCK 85/2 maddesi kapsamında 'taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek' suçundan 2 ile 15 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada, Ö.U.'nun yurtdışı çıkış yasağı konularak serbest bırakılmasına karar verildi.

Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki üçüncü duruşmaya tutuksuz yargılanan sivil gemi mühendisi sanık Ö.U., avukatı Ömer Faruk Kara, ölen işçi Ercan Biçer'in babası Salih Biçer, annesi Şerife Biçer, kardeşi Eren Biçer ile eşi Serap Biçer, ölen Cafer Kırbaş'ın babası Mehmet Kırbaş, annesi Azime Kırbaş, kardeşleri Muzaffer Kırbaş ve Nermin Kırbaş ile eşi Gülcan Kırbaş, avukatları Erol Özcan katıldı.

Mahkeme başkanı, daha önce Askeri Savcılıkça dönemin tersane komutanı emekli Deniz Albay M.Ö., tersanenin işletme müdürü Deniz Albay Ş.Y. ve Havuzlar Grup Komutanı Deniz Yüzbaşı A.Ö. hakkında ise kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar verildiğini, ölenlerin yakınlarının avukatı Erol Özcan'ın buna yaptığı itirazının kabul edildiğini belirtti. Bu sanıklar hakkında dava açıldıktan sonra dosyanın istenmesine karar verip, duruşmayı gelecek şubat ayına erteledi.

ASKERİ PERSONEL HAKKINDA DAVA AÇILMIŞTI

Yaşanan faciayla ilgili Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Güney Deniz Saha Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma da tamamlanmıştı. Aralarında TCG Değirmendere Komutanı Deniz Yüzbaşı E.U., 2. Komutan Deniz Üsteğmen R.K., Başçarkçı Deniz Üsteğmen Ç.E., Başçavuş Y.Ç., Üstçavuş T.T. ve Deniz Üsteğmen Y.M.K. hakkında, 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmaktan' 2 ile 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Askeri savcı, dönemin tersane komutanı emekli Deniz Albay M.Ö., tersanenin işletme müdürü Deniz Albay Ş.Y. ve Havuzlar Grup Komutanı Deniz Yüzbaşı A.Ö. hakkında ise kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar vermişti.

TAZMİNAT DAVASI DA VAR

Romörkör faciasının ardından, vefat eden işçiler Ercan Biçer ve Cafer Kırbaş'ın aileleri, Milli Savunma Bakanlığı aleyhine maddi tazminat davası açmıştı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Römorkör Faciasında, 'Takipsizlik' Kararı Verilen Askerlere de Dava Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement