Rönesans Holding 'Den Yumurtalık'a Termik Santral - Son Dakika
Ekonomi

Rönesans Holding 'Den Yumurtalık'a Termik Santral

Rönesans Holding \'Den Yumurtalık\'a Termik Santral

Rönesans Holding‘e Bağlı Atagür Enerji A.Ş, Yumurtalık Sugözü mevkiinde kurmayı planladığı Kilikya Termik Enerji Santrali için CED toplantısı yaptı.

07.02.2015 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rönesans Holding'e Bağlı Atagür Enerji A.Ş, Yumurtalık Sugözü mevkiinde kurmayı planladığı Kilikya Termik Enerji Santrali için CED toplantısı yaptı.

Köy konağı salonunda gerçekleşen toplantıda, Rönesans Holding adına Çınar Danışmanlık Firması bölgede yapılması düşünülen 660 MW gücünde Kilikya Termik Enerji Santrali hakkında detaylı bir sunum yaptı.

Proje Koordinatörü M.Emin Kılınç, bölgede inşa edecekleri enerji tesisinin ithal kömüre dayalı Pulverize kazan teknolojisi ile çalışacağını 2016 sonlarında inşaatın başlayacağını ve 2020 Tarihlerinde enerji üretimine geçeceklerini kaydetti.

Kılınç, tesisin gerek inşaatında gerekse üretime geçtiğinde personel bölge halkından karşılanacağını, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında kalifiye vasıflı eleman ihtiyaçlarını karşılamak için de eğitim kursları verebileceklerini kaydetti.

CEVRE PLATFORMU ÜYELERİ ENDİŞELERİNİ DİLE GETİRDİLER

İnşaat Mühendisi Cemil Koç, bölgede toplam 6 Termik santral projesinin bulunduğunu ve yörenin bu kadar tesisi kaldıramayacağını savundu. Bitki örtüsünün zarar göreceğini iddia etti.

Yumurtalık Zeytinbeli Mahallesinde yaşadığını söyleyen Mulla Fidangül ise, "Personel alımını bu bölgeden olmasını şart koşuyoruz" dedi.

Katılımcılardan Adem Adanalı da Sugözü Mahallesinde yaşadığını ve tesis faaliyete geçtiğinde işçi alımında öncelik tanınmasını istedi, arsa fiyatlarını önceki satışların üzerinde tutulmasını talep etti.

Adana Cevre Platformu adına katıldığını söyleyen Yaşar Gökoğlu ise saatte 201 ton kömür yakılacağını ve yine saniyede 30 bin ton bir günde 2,5 trilyon ton suyun denize deşarz edileceğine dikkat çekerek, projeye karşı çekincelerini dile getirdi. iddia ediyorsunuz. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Rönesans Holding 'Den Yumurtalık'a Termik Santral - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement