Rönesans'ta Yatırım Hedefi 4 Milyar Euro - Son Dakika
Ekonomi

Rönesans'ta Yatırım Hedefi 4 Milyar Euro

Rönesans\'ta Yatırım Hedefi 4 Milyar Euro

Rönesans Yatırım Anonim Şirketi Genel Müdürü Şimşek "Türkiye'de kazandığımızı, ülkemize yatırım ve iş istihdamı olarak tekrar dönüştürüyoruz." dedi.

03.07.2014 10:00  Güncelleme: 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rönesans Yatırım Anonim Şirketi Genel Müdürü Hasan Şimşek, " Türkiye'de kazandığımızı, ülkemize yatırım ve iş istihdamı olarak tekrar dönüştürüyoruz" dedi.

Kahramanmaraş Piazza Alışveriş Merkezi, düzenlediği iftar programda basın mensuplarını ağırladı.

Rönesans Yatırım Anonim Şirketi Genel Müdürü Hasan Şimşek, Rönesans Yönetim Anonim Şirketi Genel Müdürü Selçuk Şişman'ın da katıldığı iftarda her şehrin ve insanlarının gücünü bildiklerini ifade ederek, "İstikrarlı çalışmalarımız sayesinde Türkiye'nin her bölgesinde yatırımlarımızı adım adım büyütüyoruz" dedi.

Türkiye'de kazandıklarını tekrar yeni yatırımlar ve iş istihdamları olarak dönüştürdüklerini belirten Şimşek, "Rönesans olarak kriz zamanlarında aslında tam tersine gaza basıyoruz. Çünkü her türlü yatırımımızı kılı kırk yararak, detaylarına inerek yapıyoruz. Her türlü yatırımımızda sürdürülebilir kiralarla, binalarla ilerliyoruz. Bu da bizi uzun vadede avantajlı hale getiriyor. Şu anda Türkiye'de yaklaşık 2 milyar Euro'luk yatırımımız var. Önümüzdeki 4 yıl içinde bunu 4 milyar Euro'ya yani tam iki katına çıkarmayı planlıyoruz. Şu anda Türkiye'nin dört bir tarafında, hemen hemen her bölgesinde yatırımlarımız var. İleride de bunu bu şekilde devam ettireceğiz. Yani Türkiye'den aldığımızı Türkiye'den kazandığımızı her bölgeye yatırımla inşallah büyüyeceğiz" diye konuştu.

KAHRAMANMARAŞ'TA 2 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

Kahramanmaraş'ta yapılan yatırım sonucu 2 bin kişinin iş sahibi olduğuna dikkat çeken Şimşek, şöyle devam etti:

"Kahramanmaraş'ta şu an 2 bin kişi çalışıyor. Diğer mağazalarımızı düşündüğümüzde 20 bin kişi iş sahibi olmuş. Bu tabii ki perakendecilerle beraber başardığımız bir şey, sadece bizim başarımız değil. Buradan toplanan vergiler, kayıtlı ekonomi, bütün bunları düşündüğümüz zaman aslında bunlar kazan kazan projeleri ve bunlara devam edeceğiz. Hakikaten Türkiye'nin her tarafında yatırımlarımızı yaymak, yani moda tabiriyle bir kerede voleyi vurup kaçmak değil; İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'deki projelerde sürdürülebilir yatırım yapmak. Her şehrin, insanların potansiyelini biliyoruz. Buna göre yatırımlarımızı yapıyoruz. Buna göre daha uzun sürede geri dönmelerini kabullendiğimiz güçlü bir finans yapımız var. Dolayısıyla çok hızlı, hemen 3-5 yılda paramızı geri alalım gibi bir anlayışımız yok. O anlamda dengeli bir portföy yaratmaya çalışıyoruz. Bu da Türkiye'nin her yerine yayılmayla oluyor. Dolayısıyla Anadolu'ya da olan bir borcumuz da var. Hepimiz Anadolu'nun bağrından çıktık. Türkiye'nin her tarafındaki yatırımlarımızla, özellikle bu alışveriş merkezleriyle insanların ayağına bir hizmet getiriyoruz. İnsanlar, yaşlılar, çocuklar her şeyi bir arada ve daha uygun fiyatta bulabildiği, aynı zamanda sosyal bir yaşam alanı olan bir ortam yaratmaya çalışıyoruz."

Kahramanmaraş'ta sadece iş değil, eğitim alanında da yatırım yaptıklarını ifade eden Rönesans Yönetim Anonim Şirketi Genel Müdürü Selçuk Şişman ise, "Kahramanmaraş'ta belli bir beklenti hedefiyle bu yatırımı yaptık. Çok şükür bir yılda bu hedefleri gerçekleştirdik ve şu anda memnunuz. Gerek iş hacmi olarak, gerekse ziyaretçi sayısı olarak çok şükür istediğimiz hedefi yakalamış bulunuyoruz. Biz Rönesans Holding olarak, Rönesans Eğitim Vakfı'nın da katkılarıyla sosyal sorumluluk projelerine de önem veriyoruz. Bu kapsamda da eylül ayında hizmete açılacak 8 derslikli anaokulu projemiz var. İnşallah onun da açılışını yaparak Kahramanmaraş'a kazandıracağız" ifadelerine yer verdi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Rönesans'ta Yatırım Hedefi 4 Milyar Euro - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement