Rotary'den Halkla İlişkiler Semineri - Son Dakika
Yerel

Rotary'den Halkla İlişkiler Semineri

Rotary\'den Halkla İlişkiler Semineri

Rotary 2440 Bölge Federasyonu’nca, İzmir ve Bursa’da gerçekleştirilen seminerlerde halkla ilişkilerin sivil toplum örgütleri ve iş dünyası açısından önemi ele alındı.

23.11.2015 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rotary 2440 Bölge Federasyonu'nca, İzmir ve Bursa'da gerçekleştirilen seminerlerde halkla ilişkilerin sivil toplum örgütleri ve iş dünyası açısından önemi ele alındı. Federasyon Başkanı Reha Akın, günümüzde şirketlerin başarıya ve hedeflerine ulaşmasında halka ilişkiler faaliyetlerinin vazgeçilmez hale geldiğine dikkat çekti.

Rotary 2240. Bölge Federasyonu, kurum ve işletmeler için vazgeçilmez bir faaliyet alanını oluşturan halkla ilişkiler konusunda eğitim seminerler düzenleyerek üyelerini konunun uzmanları ile bir araya getirdi. Federasyona bağlı İzmir, Smyrna Rotary Kulübü ve Bursa, Tophane Rotary Kulübü tarafından düzenlenen iki ayrı seminerde, konunun uzmanları tarafından halkla ilişkilerin çalışmalarının önemi anlatıldı.

İlk seminer Smyrna Rotary Kulübü'nce İzmir'de Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu'nda geçen hafta salı günü yapıldı. Moderatörlüğünü Rotary 2440. Bölge Federasyonu Halkla İlişkiler Komitesi Başkanı Nedim Atilla'nın yaptığı seminerde Prof. Dr. Aylin Göztaş, Doç. Dr. Ferah Onat, gazeteci yazar Selim Türsen, İzmir Reklamcılar Derneği Başkanı Yiğit Sal katılımcılara deneyimlerini aktardılar.

Seminere Buca Rotary Kulübü Başkanı Ersan Odaman, Yoga Eğitmeni Melis Karacasulu, RYLA Ana Komitesi Başkanı Ulaş Birant, Bölge Interact Komite Başkanı Banu Türkeli Baysak, Eğitim ve Organizasyon Gelişim Lideri Niyazi Koçak birer sunum yaptılar. Konuşmacılar, nitelikli eğitimin girişimciyi başarıya sürüklediğine dikkat çekerken, başarıya ulaşmanın yolunun uzak görüşlülük, gelecek planlaması, hedeflerin belirlenmesi ve disiplinli bir çalışmayla mümkün olduğunu vurguladı.

Bursa'da seminer ise cumartesi günü Almira Otel'de Tophane Rotary Kulübü'nün ev sahipliğinde düzenlendi. Seminerde Tophane Rotary Kulübü Başkanı Yalçın Aras açılış konuşması yaptı. Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Günay Baylan, Rotary 2440. Bölge Federasyonu Halkla İlişkiler Komitesi Başkanı Nedim Atilla, Bursa Halkla İlişkiler Derneği Başkanı Serdar Ömeroğlu, TÜGİAD Başkanı Gökhan Onur, CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey halkla ilişkilerin önemine dikkat çektiler. Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Gürgen ve İNOKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık da iş dünyası gözüyle halkla ilişkileri anlattılar.

Öte yandan Rotary 2440. Bölge Federasyonu Dönem Başkanı Dr. Reha Akın düzenledikleri seminerlerinin maksadının toplumda farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi. Akın, Rotaryenlerin topluma örnek çalışmalara destek olduğuna dikkat çekerek, "Ne yazık ki, ülkemizde halkla ilişkilerin önemi yeterince anlaşılmamaktadır. Eğer faaliyet alanlarımızda söz sahibi olmak, küreselleşen ekonomik yapı içinde bir yer edinmek istiyorsak, halkla ilişkileri bir yatırım aracı olarak görmeye başlamamız gerekiyor. Seminerlerle buna dikkat çekmek istedik" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rotary'den Halkla İlişkiler Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement