Royal Halı Türkiye Kupası'na Tam Not - Son Dakika
Spor

Royal Halı Türkiye Kupası'na Tam Not

Royal Halı Türkiye Kupası\'na Tam Not

Gaziantep’te düzenlenen Royal Halı Türkiye Kupası, beş gün boyunca birbirinden çekişmeli maçlara sahne oldu.

27.02.2015 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te düzenlenen Royal Halı Türkiye Kupası, beş gün boyunca birbirinden çekişmeli maçlara sahne oldu. Bu büyük turnuvaya sponsor olarak Gaziantep'in tanıtımına da katkı sağlayan Royal Halı ise hem basketbolseverlerden hem de takımlardan tam not aldı.

Basketbola verdiği destekle adından söz ettiren Royal Halı, bu yıl Türkiye Kupası'na sponsor olarak hem Türk basketboluna hem de Gaziantep'in tanıtımına katkıda bulundu. 18-22 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Royal Halı Türkiye Kupası, 7'den 70'e herkes tarafından büyük ilgi gördü.

Royal Halı Türkiye Kupası için gözler 13 Şubat itibariyle Gaziantep'e çevrildi. Zeugma Müzesi'nde yapılan ve Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu ile Royal Halı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cihan Dağcı'nın ev sahipliğinde düzenlenen açılış toplantısına; Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Celal Arısan ve Türkiye Basketbol Ligi Direktörü Samer Şenbayrak da katıldı. Tüm katılımcılar, bu büyük turnuva ile Gaziantep'in tanıtıma katkıda bulunan Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu ve Royal Halı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cihan Dağcı'ya teşekkür etti.

KUPA ANADOLU EFES'İN OLDU

18 Şubat'ta Pınar Karşıyaka- Banvit karşılaşması ile start alan Royal Halı Türkiye Kupası, ülke genelindeki kötü hava şartlarına rağmen büyük ilgi gördü. Gaziantep'te 15 binden fazla basketbolsever Karataş Şahinbey Spor Salonu'nu doldurarak ligin en iyi sekiz takımını izleme fırsatını yakaladı. Royal Halı Türkiye Kupası'nda bu yıl; Anadolu Efes, Banvit, Darüşşafaka Doğuş, Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Liv Hospital, Pınar Karşıyaka, Royal Halı Gaziantep ve Rönesans TED Ankara Kolejliler, kupayı evlerine götürebilmek için ter döktüler.

Bu ezeli mücadelenin kazananı ise Anadolu Efes oldu. Fenerbahçe Ülker ile final maçı oynayan Anadolu Efes, kupayı 10. defa evine götürmenin sevincini yaşarken, final mücadelesinin ardından iki takıma birer tepsi baklava hediye edildi. Anadolu Efes'e Türkiye Kupası'nı, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Basketbol Ligi Direktörü Samer Şenbayrak ve Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu verdi.

Kupa boyunca takdir toplayan Royal Halı, Anadolu Efes ile Galatasaray Liv Hospital arasında oynanan çeyrek final maçına Şanlıurfalı 34 çocuğu davet ederek, bir sosyal sorumluluk projesine de imza attı. İlk defa basketbol maçını canlı olarak salondan izleme imkanı yakalayan Suruç ilçesi Namık Kemal Ortaokulu ile Müslüm Doğan Ortaokulu öğrencileri, hem Anadolu Efes hem de Galatasaray Liv Hospital adına tezahürat yaparak, bu büyük heyecana ortak olmayı da ihmal etmediler.

Royal Halı Türkiye Kupası, Yugoslavya'nın efsane kadrosunda yer alan 3 ismin de bir arada bulunmasını sağladı. Ivkovic'in antrenörlüğünü yaptığı 1989-90 kadrosunda oyuncu olarak bulunan Fenerbahçe Ülker koçu Obradovic ile Royal Halı Gaziantep koçu Zdovc, bu kez hocalarına karşı antrenör olarak yarıştı.

Turnuva boyunca bölge halkının ve yöneticilerinin gösterdikleri misafirperverlik TBF yöneticileri, basın mensupları ve tüm takımlardan büyük alkış aldı. Özellikle Royal Halı'nın sponsor olarak turnuvaya kattıkları tüm basketbolseverler, basın mensupları ve takım yöneticileri tarafından takdir toplayarak, yapılan her açıklamada konu ile ilgili memnuniyetler dile getirildi.

Maçların oynandığı ilk günden itibaren düzenlenen saha içi şovları ise özellikle taraftarlardan büyük alkış aldı. Şovmenler periyot aralarında özel olarak hazırlatılan Royal Halı Türkiye Kupası t-shirtlerini de taraftarlara atarak, salonu coşturmaya devam etti. Maç aralarında düzenlenen yarışmalar ise basketbolseverler tarafından ilgi ile izlendi.

Maçların sonunda, tüm basketbolseverler ortaya konan mücadeleyi takdir ederek, rakip tarafı alkışlarla soyunma odasına yollarken, dostluk içinde maçları izlediler. Her maçın ardından medya mensupları kazanan takımın en iyi oyuncusunu seçti. Seçilen oyuncuya, Royal Halı tarafından turnuvaya özel hazırlatılan halılar hediye edildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu, Türkiye Basketbol Ligi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Royal Halı ve takımların dijital platformlarından verdikleri destekler ile birlikte turnuva twitterda en çok konuşulanlar arasında yer aldı. Twitterda 220 binden fazla kişi yorumda bulunurken tüm dijital platformlarda 5 milyon 750 binden fazla kişi ile etkileşim kuruldu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Royal Halı Türkiye Kupası'na Tam Not - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement