Rteü Rektörü Karaman'dan Ygs Sınavı Öncesi Uyarılar - Son Dakika
Güncel

Rteü Rektörü Karaman'dan Ygs Sınavı Öncesi Uyarılar

Rteü Rektörü Karaman\'dan Ygs Sınavı Öncesi Uyarılar

Önümüzdeki Pazar günü bütün Türkiye genelinde yapılacak olan yüksek öğretime geçiş sınavı öncesi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman sınava girecek öğrencilere uyarılarda bulundu.

20.03.2014 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Önümüzdeki Pazar günü bütün Türkiye genelinde yapılacak olan yüksek öğretime geçiş sınavı öncesi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman sınava girecek öğrencilere uyarılarda bulundu.

Rize'de YGS sınavı Rize merkez ile birlikte Çayeli ve Ardeşen ilçelerinde yapılacağını söyleyen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman "Rize merkezde 6 bin 876 aday sınava girecektir. Sınav Rize merkezde cezaevi ile birlikte 22 binada yapılacaktır. ÖSYM Rize İl Sınav Koordinatörlüğü olarak adayların sınava herhangi bir problemle karşılaşmadan rahat bir şekilde girmeleri için bütün önlemleri almış bulunuyoruz. Bu konuda adayların ve ailelerinin herhangi bir endişeye kapılmalarına gerek yoktur. Rahat olsunlar. Sınava girecek adayların herhangi bir istenmeyen durumla karşılaşmamaları, bütün yılın emeğinin küçük bir dikkatsizlik ile boşa gitmemesi için aşağıdaki hususlara özellikle dikkat etmeleri gerekmektedir" diye konuştu.

"ADAYLARA UYARI"

Adaylara uyarılara çeşitli uyarılarda bulunan Karaman "Adaylar yanlarında Sınav Giriş Belgesi ile T.C. Kimlik Numarası yazılı ve fotoğrafları olan Nüfus Cüzdanı veya süresi geçerli pasaport bulundurmalıdırlar. Bu belgelerden herhangi birisi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Zorunlu askerlik görevini yapmakta olan er/erbaşlar ve askeri öğrenciler askeri kimlik belgesi ile sınava girebilirler. Sınav başlamadan bir saat önce adayların sınav salonlarına alınmasına başlanacağı için bütün adayların 09.00'da sınava girecekleri binada olmaları gerekmektedir. Adaylar sınav binasına, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kolye, küpe, bilezik, kalem, silgi, kalemtraş vb. araçlarla gelmemelidirler. Bunlarla sınava girmelerine izin verilmeyecektir. Sınav başlamadan önce her adaya sınava gireceği salonda kurşun kalem, silgi, kalemtraş verilecektir. Adaylar sınav günü yanlarında sadece şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirler. Sınav başladıktan sonra adayların tuvalet, lavabo veya başka bir ihtiyaç için sınav salonundan dışarı çıkmaları yasak olduğu ve sınav salonundan dışarı çıkan adaylar tekrar sınava alınmayacağı için bu hususa özellikle dikkat edilmelidir" ifadelerini kullandı.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ SINAV GÜNÜ AÇIK OLACAK

Pazar günü hem Rize merkezde, hem de Çayeli ve Ardeşen ilçelerindeki nüfus müdürlükleri 07.00-10.15 saatleri arasında açık olacağını belirten Karaman "Nüfus cüzdanını kaybeden veya unutan adaylar nüfus müdürlüklerine müracaat ederek problemlerini çözebilirler. Cuma günü akşam ve cumartesi günü adaylar ders çalışmamalıdırlar. Cumartesi gününü açık havada geçirmelidirler. Cumartesi günü 09.00 ile 17.00 arasında sınav yapılacak binalar açık olacaktır. Adaylar mutlaka sınava girecekleri binayı ve solunu önceden görsünler. Hatta sıralarına otursunlar" uyarılarında bulundu.

AİLELERE DE UYARI

Aileleri de uyaran Karaman "Anne babalar çocuklarının bir yıllık emeğinin boşa gitmemesi için sınavdan önceki son iki günde daha bilinçli hareket etmelidirler. Çocuklarının farklı bir psikolojiye girmemeleri, telaşlı ve endişeli bir halde olmamaları için özen göstermelidirler. Endişeleri çok heyecanlansalar ve kaygılansalar bile çocuklarına bu durumu hissettirmemeliler. Cumartesi akşamı çocuklarının her zamanki saatte yatmalarına, Pazar sabahı da sınavdan bir saat önce sınava girecekleri binada olacakları şekilde sabah kalkıp evlerinden ayrılmalarına dikkat etmelidirler. Adayın uykusunu tam olarak almış bir şekilde sınava dinç olarak gitmesi aday açısından çok önemlidir" şeklinde konuştu. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rteü Rektörü Karaman'dan Ygs Sınavı Öncesi Uyarılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement