RTÜK'ten TRT Spor Açıklaması - Son Dakika
Spor

RTÜK'ten TRT Spor Açıklaması

RTÜK Başkanı Davut Dursun, G.Saray-Dortmund maçının, TRT Spor'un internet sitesinde canlı olarak verilmesiyle ilgili 'Yaşanan olay RTÜK'ün ilgi alanı değil' dedi.

25.10.2014 09:41  Güncelleme: 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RTÜK Başkanı Davut Dursun, Galatasaray- Borussia Dortmund maçının bir kısmının, TRT Spor'un internet sitesinde canlı olarak yayınlanmasına ticaret hukuku çerçevesinde incelenmesi gerektiğini belirterek, 'Yaşanan olay RTÜK'ün ilgi alanı değil' dedi.

CANLI MAÇ YAYIN REKLAMLARINA YENİ DÜZENLEME

RTÜK Başkanı Davut Dursun kurulun yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Canlı yayın reklamları konusunda Avrupa'da inceleme yaptıklarını söyleyen Dursun, maç esnasında hiçbir şekilde reklamın ekrana çıkmayacağını açıkladı.

CANLI MAÇ YAYINLARINDA ARTIK REKLAM OLMAYACAK

Dursun, "Canlı yayın devam ederken bant reklam serbestti. Bütün Avrupa ülkelerini incelettim. Onlarda maç devam ederken bant yayınının hiç olmadığını gördük. Bizde Avrupa'daki bu modeli aldık. Canlı maç yayınlarında artık hiçbir reklam yayınlanmayacak." dedi.

"TELİF KONUSUNA KARIŞMIYORUZ"

Konferans sonunda soru cevap kısmında gündeme ilişkin sorulara cevap veren Dursun, Galatasaray-Borussia Dortmund maçının TRT Spor'un internet sitesinde canlı olarak yayınlanmasına yönelik olarak sorulan soruyu cevapladı. CHP milletvekili Melda Onur'un da konuyu meclis gündemine taşımasının ardından merak konusu olan olayın RTÜK'ün ilgi alanında olmadığını söyleyen Davut Dursun, konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi:

"Bizim ilgi alanımıza girmiyor çünkü o tamamen ticaret hukuku çerçevesinde tartışılacak bir konu. D-Smart'ın yayın hakkını elinde tutması ve hukuki bir ihlalin olması mahkemenin vereceği bir karardır. Bizimle bir ilgisi yok bunun. Biz telif işlerine karışmıyoruz."

OLAY NASIL OLMUŞTU

TRT Spor, Galatasaray-Dortmund maçında büyük bir skandala imza atıp, trtspor.com.tr'den karşılaşmayı canlı yayınlamıştı. D Smart Spor Kanalları Direktörü Ali İsmet Ural, müsabaka bitiminde, "Hayatımda böyle bir ahlaksızlık görmedim. Bu, TRT'nin ayıbıdır. Maalesef bizde bu işler böyle yürüyor. Ülke olarak buna alıştık." demişti. TRT yönetimi ise sorumlular hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

RTÜK\'ten TRT Spor Açıklaması
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor RTÜK'ten TRT Spor Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • servetyalin: ohbeee sonunda bir allahın kulu gördü bu rezilliği maç izlerken ben kardeşimle prezervatif reklamı görmek istemiyorum !!! ayıptır müslüman ülkeye yakışmadığı gibi kafir bile yapmıyor bunu !!! 11 6 Yanıtla

Advertisement