RTÜK Üyesi Öztunç'tan TRT Genel Müdürüne Yanıt: Görevden Alınacağınızı Ben Değil Anayasa Söylüyor - Son Dakika
Güncel

RTÜK Üyesi Öztunç'tan TRT Genel Müdürüne Yanıt: Görevden Alınacağınızı Ben Değil Anayasa Söylüyor

RTÜK Üyesi Ali Öztunç, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in TRT'nin saygınlığına, tarafsızlığına ve güvenilirliğine zarar verdiğini iddia etti.

12.04.2014 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RTÜK Üyesi Ali Öztunç, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in TRT'nin saygınlığına, tarafsızlığına ve güvenilirliğine zarar verdiğini iddia etti.

-"BİR KAMU GÖREVLİSİ ÜSLUBUNA YAKIŞMAYAN İFADELER"-

RTÜK Üyesi Ali Öztunç, TRT Genel Müdürü hakkında yaptığı açıklamada, önceki gün bir haberde TRT'nin seçim dönemi yayınlarına ilişkin bir haberde kendisinin görüşlerine de yer verildiğini belirterek, "Haberin ardından TRT Genel Müdürlüğü'nden, Genel Müdür Sayın İbrahim Şahin'in talimatı ile bir açıklama yayınlandı. Bir kamu görevlisi üslubuna yakışmayan ifadelerin yer aldığı açıklamada TBMM tarafından RTÜK üyeliğine seçilen şahsım hedef alınmış ve kontenjanını kullandığım siyasi partinin sözcüsü olduğum iddia edilmiştir" dedi.

-"TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN ASILSIZ VE ÇİRKİN İFADELERİNİ KENDİLERİNE İADE EDİYORUM"-

"Öncelikle TRT Genel Müdürlüğü'nün asılsız ve çirkin ifadelerini kendilerine iade ediyorum" ifadesini kullanan Öztunç, "TRT'nin dolayısıyla da Sayın Genel Müdür İbrahim Şahin'in tarafsızlığını yitirdiğini ben değil aslında Yüksek Seçim Kurulu'nun verdiği kararlar söylüyor" iddiasında bulundu.

YSK'nın 15 Mart 2014 tarih ve 2014/769 sayılı kararında TRT'nin "Siyasi partiler ve demokratik gruplar ile ilgili tek yönlü veya taraf tutar nitelikte olamaz" hükmüne aykırı yayın gerçekleştirdiği gerekçesiyle yaptırım uygulanmasına oy birliğiyle karar verildiğini belirten Öztunç, şöyle dedi:

"İstifa talebi benim kişisel görüşüm değil kanunun açık hükmü gereğidir. Üstelik seçim döneminde, TRT'nin ne denli tarafsız yayıncılık yaptığı, kamuoyu tarafından da iyi bilinmektedir.

Tarafımıza atfedilen taraflılık ifadelerini, YSK'nın TRT'yi mahkum ettiği üç yargı kararıyla iade ediyorum. TRT Genel Müdürü, kendi kuruluş Kanununu detaylı şekilde okursa, taraflı yayının ne demek olduğunu daha iyi görecektir. TRT bir kamu yayıncısı olarak TRT Kanununa riayet etmek zorundadır. Tarafsız yayın yapıldığının tespiti halinde, TRT Genel Müdürünün görevden alınacağını ben değil Anayasa ve Kanunlar söylüyor."

TRT Kanununun 13. Maddesinde bu durumun çok açık bir şekilde belirtildiğini ifade eden Öztunç, "Genel Müdür, milli güvenliğin ve kamu düzeninin gerekli kıldığı, Devlet memuru olma niteliğini yitirdiği, ağır hizmet kusuru işlediği veya tarafsızlığın ihlal edildiği hallerde, bu hallerin gerekçeli olarak belirtilmesi suretiyle ve Radyo ve Televizyon Yüksek Kurulunun teklifi ve Bakanlar Kurulu kararı ile görevden alınır" dedi.

Öztunç, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in TRT'nin saygınlığına, tarafsızlığına ve güvenilirliğine zarar verdiğini ileri sürdü.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel RTÜK Üyesi Öztunç'tan TRT Genel Müdürüne Yanıt: Görevden Alınacağınızı Ben Değil Anayasa Söylüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement