Ruanda'nın Ankara Büyükelçisinden Gebzeli İşadamlarına Ülkesinde Yatırım Daveti - Son Dakika
Güncel

Ruanda'nın Ankara Büyükelçisinden Gebzeli İşadamlarına Ülkesinde Yatırım Daveti

Afrika ülkelerinden Ruanda'nın Ankara Büyükelçisi Caezar Kayizari, Kocaeli ve Gebze İlçesi'ndeki işadamlarını ülkesine yatırım yapmaya davet ederken, yatırım yapacak işadamlarına 5 yıl vergi muafiyetinden her türlü güvenliğe kadar birçok imkan sağlanacağını söyledi.

14.04.2014 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afrika ülkelerinden Ruanda'nın Ankara Büyükelçisi Caezar Kayizari, Kocaeli ve Gebze İlçesi'ndeki işadamlarını ülkesine yatırım yapmaya davet ederken, yatırım yapacak işadamlarına 5 yıl vergi muafiyetinden her türlü güvenliğe kadar birçok imkan sağlanacağını söyledi.

Önümüzdeki hafta Gebze'de Ticaret Odası'nda gerçekleştirilecek toplantı öncesi açıklama yapan ve Ruanda ile ilgili olarak işadamlarına ayrıntılı bilgiler vereceklerini söyleyen Büyükelçi Caezar Kayizari, daha sonra da gelmek isteyen işadamlarını ülkelerinde ağırlayacaklarını, yatırım yapılabilecek alanları gezdireceklerini bildirdi. Ruanda'da enflasyonunun son 7 yılda yüzde 3 ile 5 arasında olduğunu belirten Büyükelçi Kayizari, "Buna paralel olarak son 10 yılda yüzde 6-8 arası hızla büyüyen bir ülkeden bahsediyoruz. Adaletli, düzgün bir ticaretin hakim olduğu, hatta Dünya Bankası verilerine göre dünyada en kolay iş yapılabilecek ikinci ülkeyiz" dedi.

Ruanda'nın küçük ama ticari hacmi büyük  bir ülke olduğunu da belirten Büyükelçi, ülkeye vize başvurularının internet üzerinde yapıldığını ve çok kolay alınabileceğini, vergiler konusunda da çoğu sektörde yatırımlara göre 5 yıla kadar muafiyet olduğunu belirtti. Kayizari, "Özellikle Ruanda, Ortadoğu ve  Afrika'daki konumu itibariyle önem arz ediyor. Yatırım çağrısı yapmanın da tam zamanı. Ruanda'da başta turizm olmak üzere hayvancılık ve diğer birçok alanda yatırımlar yapılabilir.  Gebzeli Sanayicilerin ve iş adamlarının hiçbir şeyden çekinmeden yatırım yapabilir" dedi. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ruanda'nın Ankara Büyükelçisinden Gebzeli İşadamlarına Ülkesinde Yatırım Daveti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement