Rumeli Balkanlar Medya ile Buluştu - Son Dakika
Güncel

Rumeli Balkanlar Medya ile Buluştu

Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Bayraktar ve Yönetim Kurulu üyeleri, Sakarya Medyası ile tanışma kahvaltısında bir araya gelerek, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

18.02.2015 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yönetim ile Medya bir arada

Kısa bir süre önce Sakarya tarihinde 69 kurucu üye ile dernekler masasına başvuran iki dernekten biri olan Ahmet Bayraktar Başkanlığı'ndaki Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Yönetimi; Kent Park'ta Sakarya Medyası ile bir araya geldi. Düzenlenen programla, derneğin kuruluşu ve 2015 yılı içerisinde yapacağı faaliyetler hakkında medyaya bilgi veren Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Bayraktar; yönetim kurulu üyelerini de tek basına tanıştırdı.

Hemşerilerine hizmet

Yeni kurulan bir dernek olmalarına rağmen şuanda ilk ayda 400 kişiye ulaştıklarını, yılsonuna kadar hedeflerinin ise 5000 kişi olduğunu ifade eden Ahmet Bayraktar, "Kuruluş çalışmaları yaklaşık 5 ay öncesinden başlamıştır. Şuanda 25 yönetim kurulu üyesi 3 denetim 3 disiplin kurulu üyesi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Yönetim kurulu bünyesi altında 6 başkan yardımcısı 1 başkan vekili 1 genel sekreter ve 1 mali sekreter görev yapmaktadır. Resmi web sayfamız www.rumelibalkander.org.tr adı altında faaliyet gösterecek, toplu SMS sistemimiz hizmete girmiş olup hemşerilerimizin tüm duyuru ve bilgilendirmelerine hizmet vermektedir" dedi.

Derneğin kuruluş amacı

Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği'nin amacını açıklayan edeceğini belirten Ahmet Bayraktar; "Derneğimizin kuruluş amacı, halk dilinde daha çok Rumeli olarak bilinen ama coğrafi olarak balkan coğrafyasını kapsayan ülkelere 1400'lü yıllarda Murat Hüdavendigar zamanında o bölgelere anavatandan göç ettikten sonra, yaklaşık 550 yıl yaşadıkları Balkan Coğrafyasından çeşitli sebeplerden dolayı tekrar anavatana göç eden insanlarımızın Sakarya'da yaşayan kesimine sosyal dayanışma ve kültürümüzü devam ettirmesi yolunda hizmet edecektir" diyerek amaçlarını açıkladı.

Hedef ve çalışmalar

Derneğin hedeflerini de sıralayan Ahmet Bayraktar; "Sakarya nüfusunda yaklaşık %27'lik bir kesimi oluşturan hemşerilerimizin birbirleriyle kaynaşması, genç neslin birbirini daha iyi tanıması ve kültürümüzü daha ileri tarihlere taşımasını hedeflemekteyiz. Bunun yanında kültürümüzün temel taşı olan kadınlarımızın yanımızda yer alarak Sakarya'nın kültür mozaiğinde kalıcı ve etkili faaliyetler programlamaktayız. Balkan coğrafyasında bulunan farklı kültürleri (Arnavut, Boşnak, Bulgaristan, Kosova, Yunanistan, Makedonya) gibi tek çatı altında ayrım gözetmeksizin toplayıp ortak bir kültürü temsil etmeyi hedeflemekteyiz. Dernek yapısı itibariyle profesyonel bir yönetimle tabanımızda bulunan gücü birleştirip Sakarya'mız da bulunan çok sayıdaki dernekten farklı bir oluşum ile hedeflerimize kısa sürede ulaşmayı arzulamaktayız" dedi. Başkan Bayraktar sözlerini; "Tüm siyasi partilere kapımız açık. Derneğimiz hiç bir siyasi partiyi işaret etmeden, herkese eşit mesafede davranacaktır. Siyasi tercihler kişilerin bireysel tercihleri olduğu için, herkesin siyasi görüşüne de saygı duyacağız" şeklinde konuşarak tamamladı.

Yönetim ve Disiplin Kurulu üyeleri

Ahmet Bayraktar Başkanlığı'ndaki Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: "Başkan Vekili Vedat Selamet, Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Faik Kanca, Sosyal ve Kültürel İşler Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Kurtuluş, Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nebi Keskin, Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı İbrahim Koşutan, Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sebahattin Ergün, Ar-Ge ve Dış İlişkiler Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Aykut, Mali Sekreter Sedat Ramazanoğlu, Genel Sekreter Semih Kınalı, Sosyal ve Kültürel İşler Sorumlusu Vahit Kurtuluş, Basın Sorumlusu Mehmet Şehit, Yönetim Kurulu Üyeleri; Kadir Kocacık, Musa Şengöz, Hilmi Çakmak, Malik Geniş, Abbas Koludra, Gürsu Erinç, Zafer Yıldırım, Hayri Akkuş, Faruk Parlak, Cem Yayla, İbrahim İbrahimoğlu, Recep Bostancı, Adnan Gönülcü ve Mustafa Kocacıktan." Denetim Kurulu Üyeleri ise; Ertuğrul Kocacık, Cemil Kocacık, Selman Vatan, Fikret Paçacı, Murat Kurtuluş ve Yaşar Genç" ten oluştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rumeli Balkanlar Medya ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement