Rumeli Türkleri Din Eğitimi Konusunda Sıkıntı Çekiyor - Son Dakika
Yerel

Rumeli Türkleri Din Eğitimi Konusunda Sıkıntı Çekiyor

Rumeli Türkleri Din Eğitimi Konusunda Sıkıntı Çekiyor

Rumeli Türkleri Vakfı Başkanı, Rumeli Türklerinin din konusunda sıkıntı çektiğini, anaokuluna giden öğrencilerin evlerine geldiklerinde istavroz çıkardıklarını söyledi.

02.08.2014 18:42  Güncelleme: 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rumeli Türkleri Vakfı Başkanı Hasan İmamoğlu, Rumeli Türklerinin din eğitimi konusunda sıkıntı çektiğini belirterek, "En büyük sıkıntı, dilden çok altı yaşındaki anaokuluna giden öğrencilerin evlerine geldiklerinde istavroz çıkardıkları yönündedir" dedi.

İmamoğlu, kentteki bir restoranda gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, Balkanlar'da yaşayan Rumeli Türklerinin sayısının oldukça fazla olduğunu söyledi.

Rumeli Türklerinin din eğitimi konusunda sıkıntı çektiğini anlatan İmamoğlu, "En büyük sıkıntı dilden çok altı yaşındaki anaokuluna giden öğrencilerin evlerine geldiklerinde istavroz çıkardıkları yönündedir. İlköğretim zamanından önce yapılan eğitimlerde oradaki makamlar tarafından dini eğitim olarak Müslüman eğitimi değil, Ortodoks eğitimi verildiğini söylüyor oradaki insanlar. Çocuklara bunlar aşılandığı için aileler huzursuz. Orada yaşayanlar bu yanlışı düzeltmeye çalışıyorlar ve oradaki yerel makamlardan ricaları vardı. En büyük sıkıntıları buydu" diye konuştu.

Batı Trakya'daki eğitim sistemine yönelik eksiklik ve hataların olduğunu kaydeden İmamoğlu, Gümülcine'ye kadar herkes ibadetini yapabildiği gibi, Batı Trakya'nın en ücra köşesinde dahi Rumeli Türklerinin ibadetini yapabilmesi gerektiğini aktardı.

Vakıf olarak Selanik'teki camileri de ziyaret ettiklerini anlatan İmamoğlu, "Bazı camiler kötü haldeydi, bazılarıysa tadilattaydı. Camilerin uzun süredir restorasyonda olduğunu anlattılar. Oradaki isteklerimizden biri de Selanik'te bir caminin hizmete girerek Müslümanların vazifelerini, dini inançlarını hep birlikte yapabilmeleridir. Bu konuda Batı Trakya Derneğimiz çalışmalarını yürütüyor" dedi.

İmamoğlu, 7-10 Ağustos'ta Feshane'de "Rumeli Günleri" düzenleneceğini de söyledi. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rumeli Türkleri Din Eğitimi Konusunda Sıkıntı Çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement