Runatoila'da Adımlarımızı Otizmli Çocuklar İçin Attık - Son Dakika
Güncel

Runatoila'da Adımlarımızı Otizmli Çocuklar İçin Attık

Runatoila\'da Adımlarımızı Otizmli Çocuklar İçin Attık

Antalya'nın en büyük spor organizasyonu olan ve bu yıl 10.su düzenlenen Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu'nda Tohum Otizm Vakfı için koşan sporseverler otizmli çocukların eğitimine katkı sağladı.

02.03.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 Mart günü Antalya'da gerçekleşen yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı Runatolia Maratonu'na katılan sporseverler bir yandan yarışken diğer yandan da çeşitli sivil toplum kuruluşları için bağış topladı. Tohum Otizm Vakfı için 10 km, yarı maraton ve maratona katılan 39 sporcunun topladıkları bağışlar Tohum Otizm Vakfının burs fonuna eklenerek otizmli çocuklar için umut ışığı oldu.

Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer yaptığı açıklamada, "Bugün dünyada her 88 çocuktan birisi otizm riski ile doğuyor. Bu rakam her yıl artış eğilimi gösteriyor. Otizmin bilinen tek tedavisi ise, erken tanı ile yoğun ve sürekli eğitim. Runatoila Maratonu'nda, vakfımızın ve Martı Myra Antalya Oteli'nin yöneticileri, Antalya Halit Narin Ortaokulu ve Antalya Doğa Koleji öğrencileri ve bizim için gönüllü sporcularla koşarak hem otizm konusunda hem farkındalık yarattık hem de otizimli çocuklarımızın eğitimi için bağış topladık. Bu maratonun sonunda hedefimiz 6 otizmli çocuğa bir yıllık eğitim bursu sağlamak. Önümüzde 17-19 Nisan tarihleri arasında İznik Ultra Maratonu ve 15 Kasım tarihinde İstanbul Maratonu var. Bu organizasyonlarda bizim için daha fazla sporseverin koşarak daha çok otizmli çocuğa eğitim imkanı sağlamamıza destek olmalarını arzu ediyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Runatoila'da Adımlarımızı Otizmli Çocuklar İçin Attık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement