Rus Gazına Alternatif Kürt Gazı Geliyor - Son Dakika
Ekonomi

Rus Gazına Alternatif Kürt Gazı Geliyor

Türkiye'nin Rus gazına ihtiyacını azaltacak haber Kuzey Irak'tan geldi. IKBY'nin doğalgaz sevkıyatına hazırlandığı bildirildi.

27.11.2015 10:23  Güncelleme: 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya ile artan gerginlikte herkesin merakla ettiği Rus gazının kesilip kesilmeyeceği. Enerji uzmanları, uluslararası anlaşmalar kapsamında böyle birşeyin olamayacağını belirtirken, Türkiye'nin Rus gazına ihtiyacını azaltacak haber Kuzey Irak'tan geldi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Doğal Kaynaklar Bakanlığı'nın doğalgaz sevkıyatına hazırlandığı bildirildi.

KÜRTLER HAZIRLANIYOR

IKBY Parlamentosu Enerji Komisyonu Üyesi Beyar Doski "Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Kürdistan doğalgazını bu yakınlarda dünya piyasalarına sevketmeye hazırlanıyor.

Kürdistan bu adımla dünya enerji haritasındaki yerini alacaktır" dedi. Kürt bölgesinin doğalgaz rezervi açısından zengin olduğunu belirten Doski "Petrolün yanında doğalgaz geliri de ekonomik sıkıntıları giderecektir. Bölgemiz doğalgaz rezervi açısından çok zengindir" ifadesini kullandı.

ALTYAPI MEVCUT

IKBY'nin doğalgaz ihraç etmeye başlamasıyla dünyadaki sayılı tedarikçilerden biri olacağını kaydeden Doski, bunun kendileri için çok önemli bir adım olduğunu dile getirdi. Doğal Kaynaklar Bakanı Aşti Hawrami, geçen hafta, İstanbul'da düzenlenen Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nde, doğalgazın Türkiye'ye nasıl ithal edileceğiyle ilgili endişesinin olmadığını, Türkiye'de gerekli altyapının mevcut olduğunu söylemişti.

Genel Enerji Başkanı Tony Hayward da bölgede 5 trilyon metreküp daha doğalgaz keşfi yapılabileceğini belirterek "Bu miktar önümüzdeki 50 yılda Türkiye'nin tüm doğalgaz talebini karşılamak için yeterli oluyor. Böylelikle, Türkiye hem kendi gaz kaynaklarının Rusya ve İran bağımlılığından kurtulmasını sağlayacak, hem de daha düşük rakamlarla bu gazı alabilecek" değerlendirmesinde bulunmuştu.


Rus Gazına Alternatif Kürt Gazı Geliyor

Son Dakika Ekonomi Rus Gazına Alternatif Kürt Gazı Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (102)

  • Mardin: Vermeyin yaw barzani akıllı ol 41 39 Yanıtla
  • haymanali: kürtler demokrasinin kalesi olacak 47 19 Yanıtla
  • MEYA FARQİN: Eh sonunda Kürdlere muhtaç oldunuz...beş on yıl sonra pyd ilede bir araya gelmek için can atacaksınız malum etrafınızda türklerin kanını içimek için sırada bekleyen düşmanlarınız çok...yunan mı desem ermeni mi desem arap mı desem rus mu desem...aslında hepside düşman...siz ahmaklarda bizlere düşmansınız... 43 16 Yanıtla
  • baytar: kürtlere mecbur kalacaksınız demiştik :D 40 19 Yanıtla
  • kadirr: nie kimse kabullenmiyor bunu gün gelir devran döner hepiniz birgün kürtlere muhtaç olacaksınız tıpkı çanacakke savaşı gibi. 33 22 Yanıtla
  • FATIH: Hiç olmazsa paramız elin gâvuruna gitmesin,kürdler kazansın. 48 4 Yanıtla
  • şırnakly: bir savaş durumunda atalarımızın düştüğü hataya düşmeyiz artık türklerle aynı cephede asla olmayacaz hergün dilimiz varlığımız kültürümüz insanlığımız bile hergün yok sayılıp çiğneniyor hakaretler küfürler insanlıkdışı muameleler köylerimiz yakıldı sivillerimiz hergün katlediliyor çocuklarımız bombalandı cesetlerimiz zırhlı araçlarla yerlerde sürüklendi velhasıl bugüne kadar hiçbir halkın yaşamadığı insanlıkdışı muameleyi bizlere yaşatınız halada devam ediyor hiçkimse kardeşiz yalanına sarılması 40 12 Yanıtla
  • Abuzer : Tek dostunuz kürtler onlarıda kaybetmeyin 41 10 Yanıtla
  • tolaz: Kürde mahkumsunuz la tıpış tıpış Kürdün kapısını çalacaksın 25 23 Yanıtla
  • Kürde: Hellal olsun türk kardeslerimizin yanindayiz 32 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement