Rus Gazını Türkiye Üzerinden Avrupa'ya Taşıyacak Türk Akım Projesi Durdu - Son Dakika
Ekonomi

Rus Gazını Türkiye Üzerinden Avrupa'ya Taşıyacak Türk Akım Projesi Durdu

Rus Gazını Türkiye Üzerinden Avrupa\'ya Taşıyacak Türk Akım Projesi Durdu

Rus doğalgazını Türkiye topraklarından geçirecek Türk Akımı projesi, Rusya'nın Türkiye ile yürüttüğü müzakerelerde ilerleme sağlanamayınca görüşmeler donduruldu.

30.07.2015 15:49  Güncelleme: 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna ile yaşadığı sorunun ardından bu ülkeyi by pass ederek doğalgazını Karadeniz'in altından geçirerek Türkiye topraklarından çıkacak Türk Akımı ile Avrupa'ya taşımayı planlayan Rusya'nın Türkiye ile yürüttüğü müzakerelerde ilerleme sağlanamadı ve görüşmeler donduruldu.

GÖRÜŞMELER NASIL TIKANDI

Konu hakkında bilgi sahibi yetkili ve kaynaklar, Türkiye'nin en büyük doğalgaz tedarikçisi olan Rusya'nın Türk Akımı için yürütülen müzakerelerde birbiriyle çok bağlantısı olmayan ve kademeli olarak hayata geçirilebilecek birçok konunun aynı anda karara sağlanmasını istediğini söylediler.

RUSYA'NIN TÜRKİYE'YE İNDİRİM YAPMAMASIDA ETKİLEDİ

Kaynaklar, Gazprom'un Türkiye'ye verdiği doğalgaz fiyatlarında 1 Ocak 2015'ten geçerli olacak yüzde 10.25'lik indirime dair anlaşmayı imzalamamasının da temel sorunlardan biri olduğunu belirttiler.

NE ZAMAN BAŞLAYACAĞI BELİRSİZ

Bir enerji yetkilisi, "Türkiye ile Rusya arasında sürdürülen Türk Akımı Projesi'ne dair görüşmelerde ilerleme sağlanamıyor bir anlamda donduruldu. Çünkü taraflar arasında sürdürülen görüşmeler kesildi, ne zaman yeniden ele alınacağını şu anda kestirmek çok zor" dedi.

Türk Akımı projesinin ortaklarından Gazprom konu hakkında yorum yapmadı.

Son Dakika Ekonomi Rus Gazını Türkiye Üzerinden Avrupa'ya Taşıyacak Türk Akım Projesi Durdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • nokta : girdigimiz borcun hattı hesabı yok benden söylemesi 21 11 Yanıtla
  • davar çobanı: bu gaz türkmenistandan,azerbaycandan,kazakistandan alınmalı! ruslar orda türkleri asimile ediyor ve hala kaynaklarını sömürüyor! rusyada da halkın kanını emenler rus yahudileri!.. 24 6 Yanıtla
  • CCCTÜRK: durdurur tabi adamlar ilerde süriye gibi iç savaş çıkacak adamlar biliyor bir şeyiki durduruyor.. 6 21 Yanıtla
  • beynini.kullan: Putin RTE'yi yüz sefer uyardı,Esad'dan elini çekin yoksa bu size çok pahalıya mal olur dedi dinlemediniz,cebinizdeki işid akrebi bir gün sizi sokar dedi dinlemediniz,artık ağlamanın sızlamanızın anlamı yok. 9 15 Yanıtla
  • adam: kÜRTLER GÖRÜN PKK NIN EN HAYIRLI İŞİ BU İŞTE TRİLYONLAR AKACAKTI ÜLKEYE DURDU. NEDEN ? PKK DENEN DOMUZLAR YÜZÜNDEN KİMİN MAŞASISINIZ ? 15 4 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Ülke bitti arkadaş ülke bitti ... 10 9 Yanıtla
  • yorum: yer altı kaynaklarımızıda sattılar yarın oburgun ınsanlarıda toplu olarak satmasalar ıyı 7 8 Yanıtla
  • benko: Uzuldum 6 5 Yanıtla
  • can: bölgede başka alternatifler var,iran a dikkat edin,ucucak. 7 2 Yanıtla
  • TORNAVİDA: boruyu pkk ya düşüyor ya Türkiye daha ne ki haydi turkiye 3 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Martı TAG ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Davası Ertelendi
    18:34 Martı TAG ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Davası Ertelendi

    Martı TAG ile İstanbul Taksiciler Esnaf Odası arasında görülen dava 19 Temmuz'a ertelendi. Duruşma sonrası Martı TAG Kurucusu Oğuz Alper Öktem, 'Martı TAG uygulamamız aynen devam etmektedir, erişim engeli söz konusu değil. İstanbul'un en büyük ulaşım camiasıyız, davamızı kazanacağız' dedi.


Advertisement