Rus İş Kadınını Teyze Çocukları Kaçırmaya Çalışmış - Son Dakika
Güncel

Rus İş Kadınını Teyze Çocukları Kaçırmaya Çalışmış

Bornova ilçesinde, Rus uyruklu iş kadını Anna T.’nin aracına kaza süsüyle binip silahla kaçırmaya çalışan ve para vermemesi dahilinde Diyarbakır’da canlı bomba yapıp patlatmakla tehdit eden E.O. ve teyzesinin oğlu C.A. yakalandı.

13.11.2015 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bornova ilçesinde, Rus uyruklu iş kadını Anna T.'nin aracına kaza süsüyle binip silahla kaçırmaya çalışan ve para vermemesi dahilinde Diyarbakır'da canlı bomba yapıp patlatmakla tehdit eden E.O. ve teyzesinin oğlu C.A. yakalandı. Zanlıların olaydan bir gün önce maddi durumu iyi olan muhite gelip keşif yaptığı ve Rus asıllı iş kadınını keşif sırasında tespit edip kaçırmayı planladığı ileri sürüldü. Zanlı E.O.'nun keşif yapması ve Rus iş kadını kaçırmak için gitmesi güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı.

Olay, geçen 22 Ekim günü saat 11.00 sıralarında, Işıkkent semti Bornova Caddesinde meydana geldi. İzmir'de yaşayan Rus uyruklu iş kadını Anna T., Form Bornova karşısındaki evinden çıktıktan sonra arabasına binip işine gitmek için yola çıktı. Hareket ettikten kısa bir süre sonra bir kişi N.K.'nin arabasına çarpma süsü vererek yandan eliyle arabaya vurdu. N.K. birine çarptığını sanarak arabadan inip kimliği belirsiz şahsa bir şeyi olup olmadığını sordu. Şahıs, ayağının ağrıdığını söyleyip kendisini hastaneye götürmesini istedi. N.K., şahsı arabaya alıp hastaneye götürmek için hareket etti. Kısa süre sonra arka koltukta oturan kimliği belirsiz şahıs, belinden çıkardığı silahı Rus uyruklu iş kadınının başına dayayarak, 'Bana bin 600 lira ya da mücevherlerini ver. Yoksa seni canlı bomba yapıp Diyarbakır'da patlatırım' diye tehdit etti. Gaspçı, kadına "Sakın durma yoluna devam et" diye ayrıca talimat verdi.

ARABAYA ÇARPARAK KURTULDU

Şoke olan kadın korku içerisinde aracı sürmeye devam ederken silahlı gaspçıdan kurtulmak için karşıdan gelen bir araca çarptı. Kaza sonrası duran arabadan çıkan N.K., yardım için bağırırken arka koltukta oturan kimliği belirsiz şahıs arabadan inerek kaçmaya başladı. N.K., "Arabadaki kişi terörist, silahlı" diye bağırırken kazanın olduğu yerdeki akaryakıt istasyonundaki işçiler kadının yardımına koştu. Ne olduğunu anlamaya çalışan işçiler daha sonra arabadan inip kaçan zanlının peşine düştü. Zanlı, arkasından koşan akaryakıt istasyonundaki çalışanlara takip etmemeleri için ateş etti. Sonra bir taksiye binen zanlı kaçarak izini kaybettirdi.

OLAYDAN ÖNCE KEŞİF YAPMIŞLAR

Öte yandan olayla ilgili detay ortaya çıktı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri, Rus asıllı iş kadını Anna T.'nin evinin çevresinden başlayarak çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Çok sayıda kamerada süren incelemede Rus asıllı iş kadını Anna T.'yi kaçırmaya çalışanlar tespit edildi. Kimliği belirlenen taksi şoförü 35 yaşındaki E.O.'nun, genel olarak maddi durumu yerinde olan ailelerin yaşadığı villaların bulunduğu bölgede olaydan bir gün önce keşif amaçlı geldiği kameraya yansıdı. E.O.'nun keşif yaparken Rus iş kadını Anna T.'yi bir araçla tek başına evden ayrıldığını görmesi üzerine belirlediği öğrenildi. E.O. bir gün sonra teyzesinin oğlu bir yemek fabrikasında servis şoförlüğü yapan C.A. (30) ile birlikte araba ile Form Bornova kavşağına gelip köprü yakınında bulunan otoparkta arabayı park ederek villaya yaklaştı. Sonra E.O'nun yanından ayrılan C.A. arabaya dönerken, E.O. da Anna'yı beklemeye başladı.

RUS İŞ KADINININ ARACA ÇARPMASI PLANLARI BOZDU

E.O.'nun olayı gerçekleştirince arabanın içinde Anna T.'den 600 bin lira istediği Anna T.'nin ise bin 600 lira olarak anladığı ortaya çıktı. E.O., kadının kısa sürede istediğini yaptıracağını düşünürken Anna T.'nin bir anda karşıdan gelen araca çarpması ile planın değiştiği ileri sürüldü. E.O., Anna T.'yi kaçırıp kendisini bekleyen teyzesinin oğlu C.A. ile buluşacakken kaza sonrası araçtan inip yakındaki akaryakıt istasyonu çalışanlarından yardım isteyen Anna T.'nin elinden kurtulması ile yaya kaçmaya başladı. Kendini kovalayan akaryakıt istasyonu çalışanlarından kurtulan E.O., taksiye binerek izini kaybettirdi. Polis, güvenlik kamera kayıtlarından zanlı E.O.'nun Buca Şirinyer'deki evinde teyzesinin oğlu C.A. ile buluştuğunu belirledi. Akaryakıt istasyonu çalışanlarından kaçarken E.O.'nun elindeki silahı çantaya koyarken silahı yanlışlıkla ateşlediği ve bacağını vurduğu, evde kendini tedavi ettiği öğrenildi. Zanlıları belirleyen Gasp Büro Amirliği ekipleri, zanlıların evlerine eş zamanlı baskın yapıp yakaladı. Zanlıların, eğer planları istediği gibi ilerleseydi Rus iş kadını Anna T.'yi kaçırıp iş adamı eşinden fidye isteyeceği ileri sürüldü. Adliyeye sevk edilen teyze çocukları C.A. ve E.O. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Öte yandan zanlıların 5 yıl önce Balıkesir'de hırsızlık yaptıkları ve bu olaydan dolayı suç kayıtları bulunduğu belirlendi.

RUSYA'DA OLSA FAİLİ MEÇHUL KALIRDI

Zanlılar yakalandıktan sonra teşhis için gelen Anna T., kısa sürede zanlıları yakalayan polisleri tebrik etti, ayrıca Rusya'da böyle yaşanan olaylarda olayların faili meçhul kaldığını belirttiği öğrenildi. Zanlıların yakalanması ile Rus iş kadını ve eşi tatil için İsviçre'ye gitti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rus İş Kadınını Teyze Çocukları Kaçırmaya Çalışmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ANTİ AKP: RTE MEHDİ... 0 0 Yanıtla

Advertisement