Rus Jetleri Suriye'de Yanlışlıkla PYD'li Teröristleri Vurdu - Son Dakika
Güncel

Rus Jetleri Suriye'de Yanlışlıkla PYD'li Teröristleri Vurdu

Suriye'deki Rusya'ya ait savaş uçaklarının, bu akşam saatlerinde ABD destekli bazı grupları "yanlışlıkla" vurduğu açıklandı. Rudaw, vurulan grupların PYD'li olduğunu duyurdu.

01.03.2017 20:20  Güncelleme: 08:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖSO birliklerinin akşam saatlerinde Türk topçusunun ateş desteğiyle Münbiç'teki PKK-PYD'li teröristlere karşı başlattığı operasyonun şokunu atlatamayan ABD ve onun desteklediği PYD'ye ikinci bir şok da Rusya'dan geldi.

ABD'nin Suriye'deki DAEŞ karşıtı koalisyon kuvvetlerinin yetkilisi Korgeneral Stephen Townsend, Rusya'nın Suriye'de ABD'nin desteklediği Suriyeli güçleri yanlışlıkla bombaladığını bildirdi.

"UYARILARDAN SONRA BOMBARDIMANI DURDURDULAR"

Korgeneral Townsend, yaptığı açıklamada Moskova'nın Münbiç yakınlarındaki bölgeyi bombaladığını, burada ABD'nin desteklediği güçleri vurduğunu açıkladı. Townsend, yaptıkları uyarılar üzerine Rusya'nın bombardımanı kestiğini belirterek "Çakışmayı önleme kanallarımızdan kısa sürede görüşme sağlanınca Moskova, bombalamayı durdurdu" dedi.

"VURULAN GRUPLAR TÜRKİYE'NİN OPERASYON YAPTIĞI PYD'LİLERDİ"

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw internet sitesinde, Rusya'nın vurduğu "ABD destekli gruplar"ın, bölgede Türk topçusunun desteğiyle ÖSO birliklerinin operasyon yaptığı PYD'liler olduğunu açıkladı.

RUSYA-ABD UÇUŞ GÜVENLİĞİ ANLAŞMASI

Washington ve Moskova, 2015 yılının ekim ayında, iki ülkenin uçaklarının Suriye hava sahasında karşı karşıya gelmesini önlemek amacıyla teknik bir anlaşma imzalamıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı, anlaşmanın Rus ve ABD'li hava güçlerinin Suriye hava sahasında karşı karşıya gelmesini önleyecek bir dizi kural ve sınırlama içerdiğini belirtiyor.

Kaynak: Haberler.com

Rus Jetleri Suriye\'de Yanlışlıkla PYD\'li Teröristleri Vurdu

Son Dakika Güncel Rus Jetleri Suriye'de Yanlışlıkla PYD'li Teröristleri Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement