Rus Medyası: ABD, Roj TV İçin Danimarka'ya Büyük Baskı Yaptı - Son Dakika
Dünya

Rus Medyası: ABD, Roj TV İçin Danimarka'ya Büyük Baskı Yaptı

Rus Medyası: ABD, Roj TV İçin Danimarka\'ya Büyük Baskı Yaptı

ABD'nin, Rasmussen'in NATO Genel Sekreterliğini sağlamlaştırmak için Türkiye'yi "yatıştırmak" adına Danimarka'ya ROJ TV'yi kapatması için "baskı" yaptığı iddia edildi.

29.06.2014 11:02  Güncelleme: 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in görev süresi sona ererken göreve nasıl getirildiğine ilişkin iddialar yeniden gündeme geldi. Rusya'nın İngilizce televizyon kanalı RT, avukat Björn Elmquist'e dayanarak Rasmussen'in NATO genel sekreteri olabilmesi amacıyla ABD'nin Türkiye'yi "yatıştırmak" için Danimarka'ya ROJ TV'yi kapatması için "baskı" yaptığı iddiasına ver verdi.

WIKILEAKS BELGELERİ HATIRLATILDI

RT, Wikileaks'in Mart ayında sızdırdığı, Rasmussen'in NATO genel sekreteri olabilmek için "görevini kötüye kullandığı" yönündeki belgelerin anımsatıldığı haberinde "ABD, Türkiye'yi yatıştırmak amacıyla Kürt Roj TV kanalını kapatmaları için Danimarkalı otoriterlerine baskı yaptı. Kanalın avukatı, RT'ye bunun Anders Fogh Rasmussen'in pozisyonunu sağlamlaştırmak için yapıldığını söyledi." dedi.

Habere göre avukat Elmquist, FT'ye "Danimarka ile Türkiye arasında siyasi bazı ihtilaflar vardı. Ve ABD, o zaman döneminin Danimarka Başbakanı'nın genel sekreter olmasını çok sevdikleri için devreye girdi." şeklinde konuştu.

"ABD'DEN BÜYÜK BİR BASKI VARDI"

Elmquist, "Roj TV' hakkında nasıl dava açılacağı ve terörü teşvik ettiğinin nasıl kanıtlanacağı konusunda yaratıcı düşünülmesi yönünde ABD'den büyük bir baskı vardı." iddiasını dile getirirken Roj TV hakkındaki iddianamenin ortaya çıkmasından birkaç saat sonra Rasmussen'in NATO Genel Sekreteri olması konusunda Türk hükümeti ile diğer NATO ülkeleri arasında anlaşmaya varıldığının açıklandığını söyledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Rus Medyası: ABD, Roj TV İçin Danimarka'ya Büyük Baskı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • harun: bunu kürtler zaten biliyor 41 6 Yanıtla
  • MEHMET: YANİ TABİKİ BİZ KÜRTLER HERŞEYİ BİLİYORUZ KİM TAKAR AMERİKAYİ ANCA MÜSLÜMANLARI BİRİBİİRİNE DÜŞÜRÜRLER 36 5 Yanıtla
  • sorsdo: Rnj tv kapattı da ne oldu sterk nuçe ronahi ve çıra tv çıktı faşist abd ye ders olsun 16 6 Yanıtla
  • İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti
    12:01 İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti

    İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 71 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesi ile 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı 32 bin 623'e yükseldi. İsrail'in saldırılarına öldürülen gazeteci sayısı ise 137 oldu.

  • İsrail, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya geçişini kısıtlıyor
    11:57 İsrail, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya geçişini kısıtlıyor

    İsrail, ramazan ayının üçüncü cumasında da Batı Şeria'daki Filistinlilerin Mescid-i Aksa'da namaz kılmak için Kudüs'e geçişinde kısıtlamalarını uygularken, çok sayıda kişinin geçişine izin vermedi. İsrail güçleri, kontrol noktalarında kimlik kontrolü yaparak geçmek isteyen Filistinlilere engel oldu. Özel izinleri olan bazı Filistinlilerin de Kudüs'e girişi engellendi. İsrail'in bu kısıtlamaları, Filistinlilerin Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya ulaşmasını engellemek için yapıldığı düşünülüyor.

  • Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Horasan'da Hafızlık Yapan Öğrencilerle Buluştu
    11:19 Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Horasan'da Hafızlık Yapan Öğrencilerle Buluştu

    Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Ramazan İrşat Programları kapsamında Horasan'da bulunan Mustafa Gül Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda hafızlık yapan öğrencilerle bir araya geldi. Müftü Can, öğrencilerle sohbet ederek öneri ve isteklerini dinledi. Ayrıca, Horasan'da bulunan diğer Kur'an kurslarını da ziyaret eden Müftü Rüstem Can, teravih sohbeti yaparak gençlere çikolata ikram etti.


Advertisement