Rus Uçağının Türk Hava Sahasını İhlal Etmesi - Son Dakika
Güncel

Rus Uçağının Türk Hava Sahasını İhlal Etmesi

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter Rus uçağının Türk hava sahasını ihlaliyle ilgili Ankara'yla sürekli temasta olduklarını söyledi.

05.10.2015 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter Rus uçağının Türk hava sahasını ihlaliyle ilgili Ankara'yla sürekli temasta olduklarını söyledi.

İspanya Savunma Bakanı Pedro Morenes ile ortak basın toplantısı düzenleyen Carter "Türkiye NATO üyesidir ve Rusya'nın hava sahasını ihlal etmesi sonrası sürekli görüşüyoruz. Bu konu NATO'da da bu hafta görüşülecek" dedi.

NATO savunma bakanları 8 Ekim'de Brüksel'de toplanacak.

İspanya Savunma Bakanı Pedro Morenes de ülkesinin NATO misyonu kapsamında Türkiye'de konuşlandırdığı Patriot füzelerinin Suriye'den gelebilecek saldırıları engellemeye yönelik olduğunu belirtti.

Morenes "Türkiye'deki misyonumuz NATO ile bağlantılıdır ve Rusya için değil Suriye'nin olası bir saldırısında Türk halkını korumak içindir.  (Hava sahası ihlali) Rusya ve Türkiye arasında olan bir kazadır ve umarım bir daha tekrarlamaz. Türkiye bizim dostumuz ve müttefikimizdir. Türkiye ve NATO'ya karşı taahhütlerimizi yerine getireceğiz" diye konuştu.

Rusya'ya ait bir savaş uçağı 3 Ekim Cumartesi saat 12.08'de Hatay'ın Yayladağı bölgesinin güneyinde Türk hava sahasına girmiş, iki Türk F-16 jeti önleme yaparak ihlali sonlandırmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rus Uçağının Türk Hava Sahasını İhlal Etmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement