2 Süper Gücün Uçaklarının Burun Buruna Gelmesine Dair Moskova'dan Açıklama Geldi - Son Dakika
Güncel

2 Süper Gücün Uçaklarının Burun Buruna Gelmesine Dair Moskova'dan Açıklama Geldi

2 Süper Gücün Uçaklarının Burun Buruna Gelmesine Dair Moskova\'dan Açıklama Geldi

Rusya, ABD'ye ait keşif uçağının radyo frekansıyla sorgulandığında yanıt yayınlayan elektronik cihazını kapatarak Rusya sınırına yaklaştığı için jetin havalanmak zorunda kaldığını söyledi.

30.04.2016 14:29  Güncelleme: 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü İgor Konaşenkov, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Konaşenkov, ABD'ye ait keşif uçağının radyo frekansı ile sorgulandığında bir yanıt yayınlayan elektronik cihazını (transponder) kapatarak Rusya sınırına yaklaştığı için Su-27 jetinin havalanmak zorunda kaldığını söyledi.

"BU UÇAĞIN TİP VE NUMARASINI BELİRLEMEK İÇİN DAİMA UÇAK KALDIRILIYOR"

Konaşenkov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Rus hava savunma güçlerinin, transponderi kapalı bir uçak sınıra yaklaştığında bu uçağın tip ve numarasını belirlemek için her zaman uçak kaldırdığını belirtti.

"ABD UÇAKLARI YA RUSYA SINIRINA YAKIN UÇMAYACAK VEYA TRANSPONDERLERİNİ KAPATMAYACAK"

Benzer olaylardan kaçınmak için iki yol olduğunu söyleyen Konaşenkov, "ABD uçakları ya Rusya sınırına yakın uçmayacak ya da transponderlerini kapatmayacak" dedi.

PENTAGON: ABD UÇAĞI TACİZ EDİLDİ

Pentagon'dan dün yapılan açıklamada, Baltık Denizi'nde uluslararası sularda rutin rotasında seyreden ABD'ye ait RC-135 uçağının, bir Rus Su-27 savaş uçağı tarafından güvenlik ve profesyonellik kurallarına uymayan şekilde taciz edildiği bildirilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2 Süper Gücün Uçaklarının Burun Buruna Gelmesine Dair Moskova'dan Açıklama Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • ANTİ AKP : DEVLETİN ÖNEM ARZ EDEN 3 ADET GÖREVİ VARDIR 1 EĞİTİM 2 SAĞLIK 3 GÜVENLİK BU ÜÇ GÖREVİ ADAM GİBİ YAPAMIYORSAN ÇEKİP GİDECEKSİN AMA SİZİN DURUMUNUZ FARKLI MUHTEMELEN CEYLAN DERİSİNDEN YAPILMIŞ OLAN KOLTUKLARINIZIN ALT TARAFINA JAPON SÜRMÜŞLER O BAKIMDAN BIRAKAMIYORSUNUZ O KOLTUKLARI MADEM Kİ BIRAKAMIYORSUNUZ O VAKİT İŞİNİZİ ADAM GİBİ YAPIN TERAZİYİ DOĞRU KULLANIN... 4 0 Yanıtla
  • Sahil: Bence ikiside buyük devlet bu konu söz ile değil savaşla çözülmesi gerekir kim kimin burnuna değerse 2 0 Yanıtla
  • ANTİ AKP: DEVLETİN ÖNEM ARZ EDEN 3 ADET GÖREVİ VARDIR 1 EĞİTİM 2 SAĞLIK 3 GÜVENLİK BU ÜÇ GÖREVİ ADAM GİBİ YAPAMIYORSAN ÇEKİP GİDECEKSİN AMA SİZİN DURUMUNUZ FARKLI MUHTEMELEN CEYLAN DERİSİNDEN YAPILMIŞ OLAN KOLTUKLARINIZIN ALT TARAFINA JAPON SÜRMÜŞLER O BAKIMDAN BIRAKAMIYORSUNUZ O KOLTUKLARI MADEM Kİ BIRAKAMIYORSUNUZ O VAKİT İŞİNİZİ ADAM GİBİ YAPIN TERAZİYİ DOĞRU KULLANIN... 1 0 Yanıtla

Advertisement