Ruslar, Dursun Özbek'e Vize Vermedi - Son Dakika
Spor

Ruslar, Dursun Özbek'e Vize Vermedi

Dinamo Krasnodar ile Galatasaray Daikin arasında yarın oynanacak rövanş mücadelesi öncesi Rus yetkililer, kafileyi 30 kişiyle sınırlandırdığı için Özbek'e vize vermedi.

01.04.2016 08:12  Güncelleme: 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ruslar siyaseti spora karıştırmaya devam ediyor. Voleybol CEV Kupası finalinde Dinamo Krasnodar ile Galatasaray Daikin arasında yarın oynanacak rövanş mücadelesi öncesi Rus yetkililer sarı-kırmızılılara her türlü zorluğu çıkardı.

KAFİLEYİ 30 KİŞİYLE SINIRLANDIRDILAR

İstanbul'daki Rus Konsolosluğu ilk olarak final için ülkelerine gelecek Galatasaray kafilesini 30 kişi ile sınırlandırdı. Bu da yetmezmiş gibi bu liste günler öncesinden istendi. Üstelik Ruslar listenin kendilerine teleks yoluyla iletilmesini de isteyerek, Galatasaraylı yetkilileri bir hayli terletti. Çünkü bu dönemde teleks bulmak kolay değildi!

ÖZBEK'E VİE VERİLMEDİ

İş bununla da kalmadı. İstanbul'da Galatasaray'ın 3-2 kazandığı maçın ardından rövanşı izlemek için Başkan Dursun Özbek ve bazı yöneticiler kafileyle beraber Rusya'ya gitme kararı aldı. Ancak Ruslar'dan "Liste üzerinde oynama yapılamaz. Bu yüzden daha önce belirtilen kişiler dışında kimseye vize vermeyiz" karşılığı geldi.

ÖZBEK VAZGEÇTİ

Ruslar'ın bu katı tutumu üzerine Özbek ve diğer yöneticiler bireysel olarak vize başvurusunda bulunmadı. Sarı-kırmızılılar dün gece Rusya'ya giderken kafilede yönetici olarak sadece Şube Sorumlusu Ali Yüce yer aldı.

TELEKS NEDİR?

Teleks, faks cihazının bulunmasıyla birlikte, kullanımı giderek azalan, sadece yazı aktarabilen, 1970'li yılların popüler iletişim aygıtıdır. Daktiloya benzer bir klavyeye sahiptir. Aynı telefon numarası gibi bir numarası olur. Karşı tarafın teleks numarası aranır, gönderilmek istenen veri, klavyeden girildiğinde, dakikada 45,5 bit hızıyla, karşı tarafın teleks aygıtında bulunan bir şaryodan kağıda dökülür. Teleks ilk olarak 1930'da Almanya'da, 1970'te Küba ve Pakistan arasında kullanıldı.

GALATASARAY'DAN YALANLAMA

Galatasaray Kulübü, bugün bir gazetede yer alan 'Başkan Dursun Özbek'in Rusya'ya gitmek için vize alamadığı' haberlerinin gerçek olmadığını açıkladı.

Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bugünkü Milliyet Gazetesi'nde yer alan 'Ruslar Dursun Özbek'e vize vermedi' haberi doğru değildir. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in ne Galatasaray kafilesiyle birlikte, ne de bireysel olarak herhangi bir vize talebi ya da vize alma girişimi olmamıştır."

Ruslar, Dursun Özbek\'e Vize Vermedi

Son Dakika Spor Ruslar, Dursun Özbek'e Vize Vermedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • AOÇ ( adam olmuş çocuk ): Hak ediyoruz ustam...hiç yok yere adamlarin uçağını duşürdük...angut milletiz 2 18 Yanıtla
  • MURAT: İŞADAMLARI AKLINI BAŞINA ALIR RUSYAYA İŞYAPMAYA GİDERKEN 10 DEFA DÜŞÜNÜR. 6 0 Yanıtla
  • nerede : cumhurbaşkanı 1 2 Yanıtla
  • xmö: bu dursunu kimse takmıyor 2 1 Yanıtla
  • AOÇ ( adam olmuş çocuk ): Eğer ben olmasaydım,rusya bizi vuracaktı geçen sene...yiyin için bana dua edin... 0 2 Yanıtla
  • vatansever: telekse şükredelim,ya posta güverciniyle isteselerdi listeyi ne yapardık 2 0 Yanıtla
  • DeLy: AOÇ A YI KALDIR TAM SENLİK ; 1 0 Yanıtla
  • ...: arkadaşımd arusyadan evli eşi orda kendi burda halen vize versinler diye uğraşıyor evrakları belemede arıyorum diyor cevap vermiyorlar.türklere artıkk burda ekmek yok diyor adamlar diyo 0 0 Yanıtla

Advertisement