Rüstem Paşa Camii 469 Yıldır Ayakta - Son Dakika
Yerel

Rüstem Paşa Camii 469 Yıldır Ayakta

Rüstem Paşa Camii 469 Yıldır Ayakta

Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı, Mihrimah Sultan’ın kocası Sadrazam Rüstem Paşa tarafından 1546 yılında Mimar Sinan’a yaptırılan Rüstem Paşa Camii, 469 yıldır tarihe meydan okuyor.

20.07.2015 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı, Mihrimah Sultan'ın kocası Sadrazam Rüstem Paşa tarafından 1546 yılında Mimar Sinan'a yaptırılan Rüstem Paşa Camii, 469 yıldır tarihe meydan okuyor.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Ertuğrul Mahallesinde bulunan Rüstem Paşa Camii, 469 yıldır ayakta durarak tarihe meydan okuyor. Planı dikdörtgen olmakla birlikte merkezi kubbe kemerlerle dört fil ayağına ve sütunlara oturtulan tarihi caminin önüne sonradan kemerler, sütunlar ve ahşap çatılı, saçaklı bir kısım eklendiği belirtildi. Tarihi Rüstem Paşa Camii, kubbe eteklerine kadar çini ile kaplı olup özellikle lale motifli çiniler, Osmanlı çini sanatının en başarılı örneklerinden sayılıyor.

Rüstem Paşa Cami İmamı Sedat Şen, Cami'nin Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden birisi olduğunu belirterek, "Rüstem Paşa Camii, Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı Sadrazam Rüstem Paşa tarafından 1546 yılında büyük usta Mimar Sinan'a yaptırılmıştır. Cami, en büyük restoresini Abdülmecit zamanında 1800'lü yıllarda geçirmiştir. Rüstem Paşa Camisi'nde kubbe yapısının Mimar Sinan'ın ustalık eseri olduğu görülmektedir. Rüstem Paşa Camii, Osmanlı mimarisinin en iyi olduğu dönemlerde Mimar Sinan tarafından yapıldığı için Osmanlı mimarisinin en iyi örneklerinden diyebiliriz" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rüstem Paşa Camii 469 Yıldır Ayakta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement