Rusya AB'nin Kara Listeye Yönelik Tepkisini Nasıl Karşıladı ? - Son Dakika
Dünya

Rusya AB'nin Kara Listeye Yönelik Tepkisini Nasıl Karşıladı ?

Rusya AB\'nin Kara Listeye Yönelik Tepkisini Nasıl Karşıladı ?

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov 89 Avrupalı üst düzey ismin kara listeye alınmasının ardından Avrupaların bu duruma tepki göstermesini şaşkınlıkla karşıladığını dile getirdi.

01.06.2015 22:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov 89 Avrupalı üst düzey ismin kara listeye alınmasının ardından Avrupaların bu duruma tepki göstermesini şaşkınlıkla karşıladığını dile getirdi.

"Biliyor musunuz konuya yönelik saçmalığı anlatmaktan çekiniyorum zira bu uluslararası hukuka siyasi tercihleri koyma girişiminden ibaret. Bizler konunun kamu meselesi olmasını istemiyoruz ancak uluslararası ilişkilerin temelini oluşturan karşılıklılık ilkesini gözardı edemeyiz."

Avrupa Birliği Ukrayna krizi ve Kırım'ın ilhak edilmesinin ardından kimi Rus yetkililere vize yasağı getirmişti. Finlandiyalı Avrupa Milletvekili Heidi Hautala da kara listede bulunanlar arasında:

"Listede bulunan 89 isim için herhangi gerekçe gösterilmedi. Kriter belirlenmedi. Daha da önemlisi buna benzer sert yaptırımlar için herhangi hukuki dayanak bulunmuyor."

Letonya asıllı Avrupa Milletvekili Sandra Kalniete geçtiğimiz Mart ayında muhalif siyasetçi Moris Nemtsov'un cenazesine katılmak istemişti ancak Rusya'ya ayak ba

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 01 Haziran 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Rusya AB'nin Kara Listeye Yönelik Tepkisini Nasıl Karşıladı ? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • akp: Utanmaz avrupa ve amerika turkiyeyi kullanmak istrdiler anjak turkie cok guyclendi 0 0 Yanıtla
  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran'ın İsfahan eyaletinde meydana gelen patlama sesi, hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşti. İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu ve İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.

  • Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor
    09:37 Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor

    Gazze'de, Ukrayna'dakinden daha çok enkaz olduğunu söyleyen Birleşmiş Milletler, savaşın altıncı ayında, patlamamış mühimmatı temizlemek için daha fazla fon arıyor.

  • İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var
    09:35 İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var

    İsrail'in İran'a başlattığı saldırı sonrasında İran'ın cevabının ne olacağı merak ediliyordu. İranlı yetkili, yaptığı açıklamada İran'ın, İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planı olmadığını söyledi.

  • İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi
    08:17 İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi

    İsrail günlerdir beklenen misilleme saldırısını gerçekleştirirken, İran'ın birçok nükleer tesisinin bulunduğu İsfahan eyaletini hedef aldı. 3 drone ile gerçekleştirilen saldırı dünyayı tedirgin ederken, İran devlet televizyonu nükleer tesislerde herhangi bir zarar meydana gelmediğini duyurdu.


Advertisement