Rusya-Abhazya İlişkileri - Son Dakika
Güncel

Rusya-Abhazya İlişkileri

Rusya ve Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya arasında dış politikada koordinasyon mekanizması oluşturulması için mutabakat zaptı imzalandı.

11.03.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya ve Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya arasında dış politikada koordinasyon mekanizması oluşturulması için mutabakat zaptı imzalandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Abhazya "Dışişleri Bakanı" Viyaçeslav Çirikba ile Moskova'da bir araya geldi.

"İttifak ve Stratejik Ortaklık Anlaşması" başta olmak üzere ikili ilişkiler ve bölgesel konuların ele alındığı görüşmede, Rusya ve ayrılıkçı Abhazya arasında dış politikada koordinasyon mekanizması oluşturulması için mutabakat zaptı imzalandı.

Rusya ve Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya arasında 24 Kasım 2014'te Soçi kentinde imzalanan "İttifak ve Stratejik Ortaklık Anlaşması" 5 Mart'ta yürürlüğe girmişti. Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi, anlaşmayı ocak ayında onaylamıştı.

Ortaklık anlaşması

Anlaşma sosyal, ekonomi, kültür ve güvenlik alanlarında işbirliğini öngörüyor. Rusya, bu anlaşmayla Abhazya'nın uluslararası ilişkilerini güçlendirecek, uluslararası kuruluşlara üye olabilmesi için faaliyetlerde bulunacak ve özerk cumhuriyeti resmen tanıyan ülke sayısını artırmaya çalışacak. Anlaşmayı imzalayan taraflardan birine karşı herhangi bir devlet ya da grup tarafından saldırı olursa diğer taraf bu saldırıyı kendine yapılmış kabul edecek, askeri güç dahil gereken tüm yardımı sağlayacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya-Abhazya İlişkileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement