Rusya Başbakanı Medvedev'in Kırım Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Rusya Başbakanı Medvedev'in Kırım Ziyareti

Kırım'ı ziyaret eden Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Kırım parlamentosu toplantısına katıldı.

27.04.2015 20:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırım'ı ziyaret eden Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Kırım parlamentosu toplantısına katıldı.

Başbakan Medvedev, toplantıda sağlık, eğitim, tarım ve parası Ukrayna bankalarında kalan Kırımlılara tazminat ödenmesi gibi konulara değinildiğini, Kırım ve Sivastopol idarelerine geçen yıl emsali olmayan bir görev verildiğini söyledi.

Medvedev, Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Rusya'ya entegrasyonu sürecinde yapılan çalışmalara ilişkin "Ülkemiz daha önce bu kadar kısa süre içerisinde böyle büyük alanların entegrasyonunu hiç yapmadı. Bugüne kadar çok şey yaptık ama henüz bitmedi" ifadesini kullandı.

Kırım'da yaşayan 3 ila 7 yaş arası tüm çocukların eğitiminin sağlanması için geçen yıl 680 milyon ruble ayrıldığını, çocukların ilkokul öncesi eğitime erişim sağlanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Medvedev, Kırım okullarının geçen yıldan itibaren Rusya eğitim standartlarına geçtiğini, 136 okulun yeniden donatılmasına ve 77 okulun tamir edilmesine bütçe ayrıldığını kaydetti.

Kırım'ın sağlık sektörünün modernizasyonuna bu yıl 6 milyar ruble ayrılacağını belirten Medvedev, Kırım Cumhuriyeti ve Sivastopol'deki sağlık sektörünün modernizasyon programı kapsamında 57 hastane ve polikliniğin tamir edilmesi, modern donanımların satın alınması ve 170 ambulansın temin edilmesininin öngörüldüğünü dile getirdi.

Medvedev, Rusya Federasyonu Hükümeti yasama komisyonunun, parası Ukrayna bankalarında kalan Kırımlıların tazminat almalarını sağlayacak bir yasa hazırlanacağını belirterek, "Bu yasa çıkacaktır, çünkü çok önemlidir. Çeşitli sebeplerden, para yatırdıklarını teyit eden ve Kırım'ın Rusya'ya bağlanması ile Ukrayna bankalarının ayrılması arasındaki dönemde Ukrayna bankalarına para yatıran insanlara sahip çıkmamız lazım" dedi.

"Toprak zaptı eylemlerine, bütçeden masraf yapılmadan son verildi"

Toplantıda konuşan Kırım Başbakanı Sergey Aksyonov ise Kırım Tatarlarının, sürgünden Kırım'a döndüğü 1980'li yılların sonunda yerleşmek için devletten kanunlara uygun olarak istediği toprağı uzun süre alamayınca 2004'te başlatılan toprak zaptı eylemlerine bütçeden masraf yapılmadan son verildiğini söyledi.

Kırım'ın Ukrayna'ya bağlı olduğu dönemin sonrasında hiç kimsenin açıklama yapmadığını ifade eden Aksyonov, "Bu nedenle toprak zaptı eylemi gibi olaylar yaşandı. Bu toprak zaptı eylemleri, Kırımlıların bilinci sayesinde ortadan kaldırıldı, hem de bütçeden masraf yapılmadan" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya Başbakanı Medvedev'in Kırım Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement