Rusya'da Duma Seçimleri - Son Dakika
Dünya

Rusya'da Duma Seçimleri

Rusya\'da Duma Seçimleri

Rusya'da parlamentonun alt kanadı Duma milletvekili genel seçiminde oy verme işlemi yerel saatle 08.00'de başladı.

18.09.2016 21:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'da parlamentonun alt kanadı Duma milletvekili genel seçiminde oy verme işlemi yerel saatle 08.00'de başladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başkent Moskova'daki Bilim Akademisi'nde kurulan sandıkta oyunu kullandı.

İktidardaki Birleşik Rusya Partisi'nin parlamentonun alt kanadındaki sandalye sayısını artırması bekleniyor.

Diğer siyasi partiler de Duma'daki mevcut varlıklarını korumak istiyor. Kremlin yanlısı Vladimir Jirinovski'nin lideri olduğu Liberal Demokrat Partisi'nin Duma'da 56 sandalyesi bulunuyor. Bir diğer Kremlin yanlısı Komünist Partisi anketlerde Birleşik Rusya'dan sonra en güçlü ikinci parti olarak öne çıkıyor.

Eski başbakanlardan Mihail Kasyanov'un Özgür Halk Partisi ile Grigory Yavlinksy'nin liderliğini yaptığı Yabloko Partisi de Duma'ya girmek için mücadele veriyor.

Rusya Merkez Seçim Komisyonu'nun verilerine göre, ülke genelinde 109 milyon 737 bin kayıtlı seçmen 95 binin üzerinde merkezde oy kullanabilecek. Yurt dışında yaşayan 2 milyona yakın Rus vatandaşı için diplomatik temsilciliklerde 371 oy kullanma merkezi kuruldu.

Seçmenler, 14 siyasi partinin katıldığı seçimlerde 450 milletvekilini seçecek. Bu seçimlerde 13 yıl sonra ilk kez 450 milletvekilinin 225'i bağımsız aday olarak seçilecek.

Yazar:

Etiketler:Gönderildi: 18 Eylül 2016

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Rusya'da Duma Seçimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement