Rusya'dan Pakistan'a Doğalgaz Teklifi - Son Dakika
Güncel

Rusya'dan Pakistan'a Doğalgaz Teklifi

Pakistan-Rusya Hükümetlerarası Komisyon Başkanı Viktor İvanov, Pakistan'a sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) satmayı önerdi.

20.11.2015 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan-Rusya Hükümetlerarası Komisyon Başkanı Viktor İvanov, Pakistan'a sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) satmayı önerdi.

İvanov, "Pakistan-Rusya Yatırım Forumu"na katılmak üzere İslamabad'da çeşitli temaslarda bulundu. Düzenlenen foruma Pakistan Ekonomi Bakanı İshak Dar ve İvanov başkanlık etti. Forumda Rusya'dan 80, Pakistan'dan 130 iş adamı hazır bulundu.

Forumda yaptığı konuşmada, Rusya'nın Pakistan'ın kuzeyindeki Lahor şehri ile güneydeki Karaçi arasındaki LNG terminallerini Kuzey-Güney Doğalgaz Boru Hattı ile birleştireceğini belirten İvanov, " Gazprom, Pakistan pazarına LNG ile girmeyi planlıyor" dedi.

Bin 100 kilometre uzunluğundaki Kuzey-Güney Gaz Boru Hattı'nın 2017 yılında tamamlanması bekleniyor. Söz konusu hattın 2,5 milyar dolara mal olacağı tahmin ediliyor.

İki ülke arasında Kuzey-Güney Doğalgaz Boru Hattı inşa anlaşması 1 6 Ekim 2015'te imzalanmıştı.

Şerif'ten Putin'e davet

Öte yandan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif de yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Kuzey-Güney Doğalgaz Boru Hattı'nın temel atma töreni için Pakistan'a davet etti. Söz konusu hat, Rusya'nın şu ana kadar Pakistan'a yaptığı en büyük yatırım olarak göze çarpıyor.

Şerif, açıklamasında, Pakistan-Rusya ilişkilerinin yeni bir safhaya girdiğini ve ikili ilişkilerin her iki tarafa da faydalı olacağını bildirdi.

Putin'in Şerif'in davetine olumlu yanıt vermesi halinde, bu ziyaret Rusya devlet başkanlarından birinin ilk kez Pakistan'a gelmesi anlamına gelecek.

Pakistan ile Rusya arasındaki ikili ticaret hacmi şu anda 542 milyon dolar seviyesinde.

Geçmişteki soğuk ilişkilerin aksine son dönemde iki ülke arasındaki ekonomi, enerji ve diğer alanlardaki yakınlaşma dikkat çekiyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya'dan Pakistan'a Doğalgaz Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement