Rusya Söz Verdi: Türk Öğrenciler Krizin Dışında Tutulacak - Son Dakika
Güncel

Rusya Söz Verdi: Türk Öğrenciler Krizin Dışında Tutulacak

Rusya Söz Verdi: Türk Öğrenciler Krizin Dışında Tutulacak

Rus Eğitim Bakanı, "Türk vatandaşlarının provokasyonların hedefi olmaması için üniversitelere sıkı talimatlar verdik" diyerek Rusya'daki Türk öğrencilerin yüreğine su serpti.

30.11.2015 19:29  Güncelleme: 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya, Türkiye ile yaşanan 'uçak krizi' nedeniyle tırmanan gerilimin bu ülkede eğitim gören Türk vatandaşı öğrencileri etkilememesi için ek önlemler alındığını açıkladı. Rusya Eğitim Bakanı Dmitri Livanov, "Bu gruptaki Türk vatandaşlarının provokasyonların hedefi olmaması için üniversitelere sıkı talimatlar verdik" dedi.

YÜREKLERE SU SERPEN AÇIKLAMA GELDİ

Son günlerde Rusya'nın birçok şehrinde eğitim gören Türk öğrencilerden gelen şikâyetlerin artması üzerine, Rusya Eğitim Bakanı Dimitri Livanov'dan yüreklere su serpen bir açıklama geldi. Rusya'da eğitim gören Türk öğrencilerle ilgili özel açıklama yapan Livanov, şunları söyledi:

"EĞİTİMLERİNE SORUNSUZ DEVAM EDECEKLER"

"Üniversitelerimizde eğitim gören Türk vatandaşı öğrencilere yönelik hiçbir yaptırım uygulanması söz konusu değil. Krizden önce neyse, şimdi de aynı şekilde eğitimlerine devam edebilecekler. Bu amaçla tüm üniversitelerimize tebligatlar göndererek, Türk öğrencilerin koruma altına alınması talimatı verdik. Türk öğrencilerin olası provokasyonlardan korunmasını istedik. Biz eğitimin iki ülke arasında patlak veren krize dâhil edilmesini istemiyoruz. Eğitimlerine sorunsuz devam etmeleri için gerekli koşullar sağlanacak."

RUSYA'DA YAKLAŞIK BİN TÜRK ÖĞRENCİ VAR

Rusya Eğitim Bakanı Livanov, ülkelerinde bin kadar Türk öğrencinin eğitim gördüğünü açıklarken, Türkiye'de yükseköğrenim gören Rus öğrenci sayısının ise yaklaşık 100 olduğunu belirtti.

Son Dakika Güncel Rusya Söz Verdi: Türk Öğrenciler Krizin Dışında Tutulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Bilal: Türkün gücünü göreceksiniz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18 23 Yanıtla
  • akp ve tayip istifa etmelidir: işte insanlık Rusya iyi 3 16 Yanıtla
  • hatirlatma: Olaylari tirmandiracak aciklamalar en fazla ureticileri uzer. Bu anlamda tum idarecilerin zamani iyi kullanmasi, olayin sogutulmasi mantikli olacaktir. Rusya Turkiye gibi ucuz ve ayni zamanda cok kaliteli urun pazarini kaybetmek istemiyecektir. Ee soguk iklimde yasayan Ruslarda Turkiye gibi ucuz ve kaliteli tatili de yitirmek istemez. Bence yapici konusmalar olayi sogutur. 8 5 Yanıtla
  • hamsi: Putin sözüne güvenmeyin müslüman katili 6 3 Yanıtla
  • free zone 61: sakızı çikolatayı ülkemde görmüş olan ruslara bırakın dil dökmeyi........siz inanmazsınız ama trabzonda biz çikolata yerken o sizin manken gördügünüz ruslar varya ;bu ne die soruyorlardı hele sakız hiç görmemiştiler dahası zeytin onlar için o kadar lüx ki sayıyla sayar sofraya koyardılar.. POTİİİİNNNN..NE AYAHHHSIN 4 1 Yanıtla
  • free zone 61: 5 milyon vatandaşı da benim ülkemde hayır mı && neyin yüregine su serpmiş bu teneke,,,ucuza sata sata bu ülkeyi eskici pazarına çevirdiniz,,,adamsın la tayyip şerefsizim adamsın .....bu özgüven eksikligini bi atın bakimm üstünüzden alooooo (cennet vatan türkiye) kendi zenginligimizin farkında degiliz ona yanarım.... 5 0 Yanıtla
  • halk: Rusya kocası tarafından aldatılmış kadın edasıyla sağa sola saldırıp ne yapacağını şaşırdı oturmuş bir ülke böyle olmaz 4 0 Yanıtla
  • Phyco putin: Ne gidersiniz elin gavuruna acaba 1 2 Yanıtla
  • Esra: Rusya dimi aninda satar bunlar adami.istedigi gibi at oynatacaklar yoksa hemen kuserler.savasa bahane ariyorlar zaten 3 0 Yanıtla
  • vatan: kovun akplileri 1 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement