Rusya: Suriye-Türkiye Sınırı Kapatılsın - Son Dakika
Dünya

Rusya: Suriye-Türkiye Sınırı Kapatılsın

BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Mistura ile yaptığı toplantıdan sonra konuşan Lavrov, Türkiye'nin Suriye sınırının kapatılmasının giderek daha acil bir hal aldığını belirtti.

03.05.2016 16:07  Güncelleme: 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Reuters'ın haberine göre, Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile yaptığı toplantıdan sonra basına açıklamalar yapan Lavrov, Türkiye'nin Suriye sınırının kapatılmasının giderek daha acil bir hal aldığını belirtti.

"ATEŞKES HALEP'İ DE KAPSARSA BARIŞ GÖRÜŞMELERİ BAŞLAYABİLİR"

Mistura ise ateşkesin Halep'i de dahil edecek şekilde genişletilmesi durumunda askıya alınmış olan barış görüşmelerinin yeniden başlayabileceğini belirtti.

"UMUDUM VAR"

De Mistura, "Bunu yeniden başlatabileceğimize dair hissim ve umudum var. Hepimiz umut ediyoruz ki, düşmanlıkların durdurulmasını birkaç saat içinde yeniden başlatabiliriz. Eğer bunu yapabilirsek yeniden doğru yola girmiş olacağız" dedi.

Rusya: Suriye-Türkiye Sınırı Kapatılsın
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Rusya: Suriye-Türkiye Sınırı Kapatılsın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • git bal armut ye: suriyeye sınırın varmı yok.mülteci alıyonmu hayır.petrol seviyonmu evet.rusya sus layyyyn.senin ermeni sınırına ben karışıyommu. 38 1 Yanıtla
  • gazeteci: Herkes tc nin nemaloldugunu biliyor 6 22 Yanıtla Maö: Tc değil sen malsin 22 2
  • Genc: Tek bisey dicem putin "sanane". 18 2 Yanıtla
  • yok: doğru söylüyor, bütün suriyelileri rusyaya gönderip sınırımızı kapatalım.. 16 2 Yanıtla
  • Kamil Dayyar: Önce şu suriyeli belasını geri gönderelim,sonra tamamen kapatalım.Yoksa yakında Suriye li ler başımıza bela olacak. 12 5 Yanıtla
  • ALBATROS: AHADA LAVROV FINOSU KONUSTU YAHU SELO DINAZORUSUN AKRABASIDIR KENDILERI BAYAGI OZLEMISTIK UZUN SUREDIRDE ORTALARDA YOKTU DINAZARUS FAMILYALARINDAN OLDUKLARINDAN BEYINLERI UFACIK LAVROV FINOSU BASKA KAPIYA HADI SELO PASANIDA AL ERMENISTANDA PARLEMONTONUZUDA KURUN PARDON DINAZARUST PARLEMONTOSU 3 11 Yanıtla
  • Süper olur: Sınırı kapatalım & bizdeki 3milyon suriyeliyi de rusyaya göndereli. Nede olsa dünyanın en geniş toprakları rusyada nüfusuda yüz ölçümüne göre az sayılır. 13 0 Yanıtla
  • hz.ali: sizi gidi alçak aktroller sizi siz bu yorumlarla anca kendiniz gibi koyunları etkilersiniz 8 3 Yanıtla
  • zaa: Türkiye sınırını kapatın daha rahat oldursun ler Müslümanları adamların istediği bu zaten 6 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı
    18:48 Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, iki ülke arasındaki ilişkilerin müttefiklik düzeyine çıkarılmasını öngören Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı imzaladı. Görüşmede, siyasi, ticari-ekonomik, sağlık, eğitim, kültürel ve insani alanlardaki ilişkilerin geliştirilmesi konuları ele alındı. Ayrıca, endüstriyel işbirliği, sınır aşan su kaynaklarının ortak kullanımı, ulaştırma ve transit taşımacılık alanlarında işbirliği ve ikili ticaret hacminin artırılması gibi konularda mutabık kalındı. İki cumhurbaşkanı arasında 30'a yakın anlaşma yapıldı.

  • Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi
    18:22 Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi

    Mohammed Salem'in çektiği fotoğrafta, Gazze'deki İsrail hava saldırısında ölen beş yaşındaki yeğeninin kefene sarılı cesedine sarılan Inas Abu Maamar yer alıyor. Jüri, fotoğrafın dayanılmaz bir kayba dair tüm hissi yansıttığını belirtti. Ayrıca, diğer dallarda da savaşlar, mülteci krizleri ve iklim değişikliği gibi konulara dair fotoğrafların ödüle layık görüldüğü belirtildi.

  • Ünye Limanı'nda çimento yüklü gemide yangın çıktı
    17:22 Ünye Limanı'nda çimento yüklü gemide yangın çıktı

    Ordu'nun Ünye Limanı'nda çimento yüklü kuru yük gemisinde çıkan yangın sonrası tahliye edilen 13 mürettebat, ilçedeki otellere yerleştirildi. Yangının trafodan kaynaklı olduğu tahmin ediliyor.

  • ABD'den İran'a yeni yaptırımlar
    16:54 ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

    Amerika Birleşik Devletleri'nde hem Beyaz Saray hem de Dışişleri'nden peş peşe açıklamalar geldi. İran'da İHA üretimi ve testi için çalışan 16 kişi ve 2 kuruma yaptırım kararı alındığı belirtildi. Yapılan açıklamalarda, İran'a yönelik ekonomik baskının artacağına işaret edildi.

  • Norveç'teki Sognsvann Gölü'nde Kuzey Işıkları Şöleni
    16:18 Norveç'teki Sognsvann Gölü'nde Kuzey Işıkları Şöleni

    Xinhua muhabiri, Norveç'in başkenti Oslo'daki Sognsvann Gölü üzerinde gece gökyüzünü aydınlatan kuzey ışıklarının çarpıcı manzarasını görüntüledi.

  • İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında bir sivil yaralandı
    15:48 İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında bir sivil yaralandı

    Lübnan'ın doğusuna ve güneyine düzenlenen İsrail hava saldırılarında bir sivil yaralanırken, çok sayıda ev yıkıldı.


Advertisement