Rusya Deniz Filosu Günü Sivastopol'da Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Rusya Deniz Filosu Günü Sivastopol'da Kutlandı

Kutlamalarda, Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin Ukrayna’dan tek taraflı olarak ayrılarak Rusya’ya bağlandığı bu yıl uçak, helikopter ve Grad füzeleri de sergilendi.

27.07.2014 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivastopol'da Rusya Deniz Filosu Günü dolayısıyla yapılan kutlamalarda bu yıl geçen yıllardan farklı olarak uçak, helikopter ve Grad füzeleri de yer aldı.

Kutlamalar, denizcilerin katılımıyla yapılan resmi geçitle başladı. Sivastopol'ün merkez meydanı olan Nahimov Meydanı'nda askeri araçlar sergilendi. Denizde gemi, uçak ve helikopterlerin katılımıyla gösteri yapıldı. Karadeniz Filosu Komutanı, Amiral Aleksandr Vitko, gösteriye katılan gemileri gezerek denizcileri selamladı.

Daha sonra Rus Çariçesi 2. Yekaterina'nın 1783 yılında Akyar (Sivastopol) Limanı'na sandalla gelip şehre Sivastopol adını verdiği sahnesi canlandırıldı.

Karadeniz Filosunun askeri araçları, denizde ve deniz üzerinden mayın, denizaltının tespit edilerek imha edilmesi, rakip gemilerinin imha edilmesi, kurtarma çalışmaları, korsanlarla mücadele ve savunma alanlarında becerilerini gösterdi.

Kutlamalara Kırım Başbakanı Sergey Aksyonov, Kırım Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantinov, Rusya Parlamentosunda temsil edilen Spravedlivaya Rossiya (Adaletli Rusya) Partisinin Başkanı Sergey Mironov başta olmak üzere Rusya milletvekilleri katıldı.

Gösteriden sonra konser verildi. Kutlamalar, saat 22.30'da havai fişek gösterisiyle sona erecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya Deniz Filosu Günü Sivastopol'da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement